FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 26. travnja 2007.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:
ZAGREB, 26. travnja 2007.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

PEKING

Na budućem poprištu Olimpijskih igara u Pekingu danas je predstavljen olimpijski plamen, no najveća vijest da će taj simbol olimpizma na svom tradicionalnom putu prije početka Igara proći i kroz Tibet, te se popeti na najvišu planinu svijeta Mount Everest, ali izgleda da neće na Tajvan. Sportsko predstavljanje plamena zasjenio je politički izgred jer su Kinezi u rutu olimpijskog plamena uvrstili i Tajvan, čiji su se čelnici oglasili da je "ne žele na svom otoku po kineskim uvjetima". Naime, baklja je trebala iz Tajvana otići u Hong Kong i Macao, a Tajvanci žele da simbol olimpizma u njihovu zemlju dođe iz bilo koje druge zemlje osim Kine, a također i da potom ne ode izravno na kineski teritorij. Protesti su uslijedili i od strane tibetanskih izbjeglica, koji također ne žele da olimpijski plamen prolazi Tibetom, što je predviđeno prije samog uspona na Mount Everest. Inače, baklja je 72 centimetra visoka i malo manje od kilograma teška crveno-srebrna aluminijska cijev u obliku svitka papira, a izrađena je po nacrtu tvrtke Lenovo Group Ltd., koja je pobijedila između 300 radova na natječaju. Nakon promocije baklje predstavljena je i trasa olimpijskog plamena u dužini od 130 dana i 137.000 kilometara od zapaljenja 25. ožujka 2008. u drevnoj Olimpiji do ceremonije otvorenja Igara 8. kolovoza. Plamen će na svom dosad najdužem putu u povijesti proći pet kontinenata, a među gradovima izvan Kine prebivat će u Istanbulu, Sankt Peterburgu, Londonu, Parizu, San Franciscu, Buenos Airesu, Dar Es Salaamu, Muscatu, Islamabadu, Mumbaiu, Bangkoku, Kuala Lumpuru, Jakarti, Canberri, Naganu, Seoulu, Pyongyangu, Ho Chi Minh Cityu, Hong Kongu i Macau.Ono po čemu ovaj put postaje jedinstven jest penjanje na 8844 metra visoki Mount Everest, a baklja će onamo dospjeti u posebno izrađenom izdanju.

ATENA

Europski nogometni savez (UEFA) kaznio je Grčku sa 61.000 eura i zabranom igranja u Ateni za dvije međunarodne utakmice zbog izgreda na izlučnom dvoboju EURA 2008 protiv Turske. U tom dvoboju, koji su Turci dobili sa 4:1, gledatelji su bacali razne predmete na teren, organizacija je bila loša, a na tribinama su bili izvješene i rasističke parole, na što je UEFA u zadnje vrijeme jako osjetljiva. Kazna je ipak neočekivano blaga, jer će Grci i nadalje moći igrati u domovini, ali će 2. i 6. lipnja ugostiti Mađarsku i Moldaviju na stadionu barem 250 kilometara udaljenom od Atene. Grčka je na drugom mjestu skupine C sa 12 bodova, dok vodi Turska sa 13 bodova. Prve dvije reprezentacije iz skupine idu na Europsko prvenstvo u Švicarskoj i Austriji.

LONDON

Vratar njemačke reprezentacije Jens Lehmann produžio je za još jednu godinu ugovor sa londonskim Arsenalom, iako mu je berlinska Hertha nudila veliki novac.Presudila je moja želja da igram u Ligi prvaka, kazao je 37-godišnji vratar koji je u Arsenal došao 2003. iz dortmundske Borussie. Lehmann je čak želio produžiti na dvije godine, no usprotivio se trener Arsene Wenger, čija je politika da se sa igračima starijim od 30 godina potpisuje ugovor godinu za godinom.

MUENCHEN

Bivši njemački izbornik Juergen Klinsmann vraća se na nogometnu scenu, ali ovaj puta u ulozi komentatora na njemačkoj tv-mreži Arena. Vodstvo Arene objavilo je da je sa Klinsmannom potpisalo dvogodišnji ugovor, te da omiljeni njemački izbornik počinje raditi u jesen ove godine. Klinsmann će imati svoju tv-emisiju u kojoj će, zajedno sa gostima, komentirati zbivanja u Bundesligi i drugim najjačim europskim ligama.

BARCELONA

Niz nepobjedivosti na zemljanim terenima španjolskog tenisača Rafaela Nadala protegao se na čak 69 mečeva nakon pobjede u susretu 2. kola ATP turnira u Barceloni nad Šveđaninom Thomasom Johanssonom 6:1, 6:4. Nadal je zadnji puta na zemlji poražen prije dvije godine od Rusa Andrejeva, a otad je zabilježio 69 pobjeda, što je rekord otkad je ATP Toura.Drugi tenisač svijeta u Barceloni traži i treći naslov zaredom što je još uspjelo samo Matsu Wilanderu u osamdesetima. "Dobiti 69 dvoboja zaredom na zemlji je upravo nevjerovatno, no moj niz će sigurno negdje stati. Zasad ide dobro, a ja se moram koncentrirati samo na sljedećeg protivnika i ne pada mi na pamet po svaku cijenu ganjati neke rekorde", kazao je Nadal koji će 70. pobjedu tražiti u dvoboju sa Talijanom Potitom Staraceom.

SYDNEY

Međunarodna plivačka federacija (FINA) nije priznala svjetski rekord na 100m slobodno, kojeg je Australka Libby Lenton postigla početkom travnja na plivačkom dvoboju SAD-a i Australije. Libby Lenton je tada 100m slobodno isplivala za 52,99 sekunde, što je bilo za 31 stotinku brže od svjetskog rekorda Nijemice Britte Steffen. No, problem je što je ovaj rezultat ostvarila u mješanoj štafeti 4x100 slobodno, a tu disciplinu Fina ne priznaje.

LOS ANGELES

Njemački košarkaš Dirk Nowitzki, koji je najzaslužniji za odlične rezultate Dallas Mavericksa, vjerojatno će biti proglašen najkorisnijim igračem NBA lige, objavila je danas novinska agencija DPA pozivajući se na rezultate ankete među NBA trenerima.

U toj anketi Nowitzki je dobio 109 bodova, dok je na drugom mjestu Steve Nash iz Phoenix Sunsa (82 boda), koji je u prošle dvije sezone bio proglašavan najkorisnijim igračem NBA lige.

Dobitnik nagrade za najkorisnijeg igrača NBA lige bit će službeno objavljen početkom svibnja.

ZAGREB

Hrvatski jedriličari i dalje bilježe uspjehe na prestižnoj regati u francuskom Hyeresu, a u borbi za odličja sutra će jedriti Tonči Stipanović u klasi laser, Marin Mišura u klasi finn, te Tina Mihelić u ženskom laser-radialu. Hrvatsko jedrenje je u Hyeresu nastupilo u sedam olimpijskih klasa, kako su u tri klase naši predstavnici izborili plasman u prestižni plov za odličja, već sada se može reći da je cilj ispunjen. U sutrašnjem plovu za odličja u klasi Laser Tonči Stipanović (Mornar, Split) ulazi s izvrsnog trećeg mjesta. Danas je Stipanović bio 13. u prvom plovu, dok je u drugom diskvalificiran na startu, međutim i konkurencija na vrhu je griješila danas, neki drugi su napredovali poput Australca Slingsby koji je pobijedio oba današnja plova zlatne skupine, pa je Stipanović nakon osam plovova napredovao za jedno mjesto. Prvi je ostao Australac Michael Blackburn sa 42 negativna boda,drugi je Šveđanin Wigforss (50), a Stipanović ima 62, koliko i Novozelanđanin Murdoch. Uz Tončija Stipanovića, u plovu za odličja za deset najboljih u svakoj klasi sutra će nastupiti i Marin Mišura (Labud, Split) i Tina Mihelić (Galeb, Kostrena).Nakon devet plovova u klasi Finn Marin Mišura je peti, a mlada Tina Mihelić hrabro se borila danas s jačim vjetrom, zabilježila je solidno 18. i 19. mjesto i ostvarila zacrtani cilj - ostati u prvih deset i nastupiti u plovu za odličja.

ZAGREB

Hrvatske tenisačice Tereza Mrdeža, Lucija Krželj i Ana Savić plasirale su se u četvrtfinale ITF turnira u Bolu na Braču iz tradicionalnog ciklusa "Biseri Dalmacije". Najveće iznenađenje napravila je Mrdeža koja je sa 6:4, 7:5 izbacila drugu nositeljicu Šveđanku Mari Andersson, Krželj je sa uvjerljivih 6:1, 6:2 bila bolja od Ruskinje Oksane Kariškove, a Savić je do četvrtfinala došla preko također hrvatske igračice Petre Sunić (6:4, 6:2). Hrvatski tenis će u Bolu sigurno biti zastupljen u polufinalu jer u četvrtfinalu igraju Savić i Mrdeža, a moguće je i hrvatsko polufinale ukoliko Krželj dobije Čehinju Ivetu Gerlovu. Bolski turnir je posljednji iz ciklusa "Biseri Dalmacije", a dosad su odigrani turniri u Splitu i Hvaru.

VALENCIA

Nakon osme utrke prvoga kruga "svak sa svakim" na jedriličarskom Americas Cupu u Valenciji vode američki Oracle i Novozelanđani, dok je talijanska posada Piu39 u kojoj je hrvatski jedriličar Karlo Kuret na pretposljednjem, 10. mjestu. U osmom plovu Oracle je bio brži od Piu39 za veliku razliku od 2:14 minuta, dok su Novozelanđani dobili bez jedrenja kinesku momčad, koja je odustala zbog problema sa brodom. Najneizvjesnije je bilo u dvoboju Victorya i Areve, koji su Šveđani dobili za svega pet sekundi.

Rezultati 8. plova:

Desafio Espanol (Špa) - United Internet Team Germany (Njem) 1:0 (+52 sec)

BMW ORACLE Racing (USA)- Team +39 Challenge (Ita) 1:0 (+2:14 min)

Victory Challenge (Šve) - Areva Challenge (Fra) 1:0 (+0:05)

Mascalzone Latino-Capitalia Team (Ita) - Team Shosholoza (JA) 1:0 (+1:56)

China Team (Kina) - Emirates Team New Zealand (NZ) 0:1 (bez borbe)

Slobodna Luna Rossa (Ita)

BARCELONA

Pregled teniskih turnira:

ATP Barcelona, 3.kolo:

12-Guillermo Canas (Arg) - Pablo Andujar (Špa) 7-5 6-3

1-Rafael Nadal (Špa) - Thomas Johansson (Šve) 6-1 6-4

Potito Starace (Ita) - 8-Juan Ignacio Chela (Arg) 6-4 7-6 (10)

5-David Ferrer (Špa) - Boris Pašanski (Srb) 6-2 7-5

4-David Nalbandian (Arg) - Carlos Moya (Špa) 6-4 6-3

2-Nikolaj Davidenko (Rus) - Filippo Volandri (Ita) 7-6 (5) 7-6 (6)

ATP Casablanca, 2. kolo:

Albert Montanes (Špa) - 7-Nicolas Massu (Čile) 6-1 2-1 Massu predao

2-Jose Acasuso (Arg) - Janko Tipsarević (Srb) 6-4 6-4

1-Dominik Hrbaty (Slk) - Slimane Saoudi (Alž) 7-5 7-6(2)

8-Paul-Henri Mathieu (Fra) - Edouard Roger-Vasselin (Fra) 4-6 6-3 6-4

WTA Budimpešta, 2. kolo:

6-Gisela Dulko (Arg) - Martina Sucha (Slk) 3-6 6-2 6-4

5-Eleni Daniilidou (Grč) - Kristina Barrois (Njem) 6-4 6-2

Agnes Szavay (Mađ) - Julija Beygelzimer (Ukr) 6-3 6-2

Sorana Cirstea (Rum) - 2-Martina Mueller (Njem) 3-6 6-2 6-2

4-Emilie Loit (Fra) - Andreja Klepač (Slo) 7-5 7-5

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙