FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 28. ožujka

ZAGREB, 27. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti - Hrvatska - za srijedu, 28. ožujka
ZAGREB, 27. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti - Hrvatska - za srijedu, 28. ožujka

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavit će 25. sjednicu raspravom o Godišnjem izvješću o spremnosti obrambenog sustava i stanju u Oružanim snagama. U Izvješću se govori o daljnjem razvoju i modernizaciji Oružanih snaga, uz intenzivnu provedbu lani donesenog dugoročnog plana razvoja (od 2006. do 2015.), kao i usklađivanje s vojnim standardima NATO-a i EU-a. (Trg sv. Marka 6 u 9,30 sati)

ZAGREB - Sjednica hrvatske Vlade (Trg sv. Marka 2 u 12 sati)

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader sastat će se s predsjednicima sindikalnih središnjica nakon čega su predviđene izjave za medije (Vlada, Trg sv. Marka 2, u 11 sati)

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić predstavit će jedinstveni nacionalni arhivski sustav ARHiNET. Ministarstvo kulture u suradnji s Hrvatskim državnim arhivom, kao središnjom arhivskom ustanovom, odlučilo je prvi put uspostaviti jedinstveni nacionalni arhivski sustav ARHi NET koji predstavlja temelj informatizacije arhivske službe u Republici Hrvatskoj, a ujedno i osnovu njezinog budućeg razvoja. Putem ARHiNET-a će na jednom mjestu svim korisnicima biti dostupni podaci o arhivskom gradivu i njegovim imateljima i stvarateljima. (Ministarstvo kulture, Runjaninova 2 u 11 sati)

ZAGREB - Centar za suočavanje s prošlošću Documenta i Novi Liber pozivaju na javni razgovor o otvorenim pitanjima novije hrvatske povijesti u povodu knjige Slavka Goldsteina "1941. Godina koja se vraća". U javnom razgovoru će sudjelovati Ivo Banac, Marko Grčić, Mirjana Gross, Miljenko Jergović, Ivan Lovrenović, Latinka Perović i Eugen Pusić (Novinarski dom, Perkovčeva 2, početak u 11 sati). Dolazak predsjednika Republike Stjepana Mesića najavljen je za 12,30 sati.

VUKOVAR - Na Županijskom sudu u Vukovaru, pod predsjedanjem suca Ante Zeljka, počinje suđenje Tomislavu Madiji (47) iz Cerića, Mariju Juriću (34) iz Vinkovaca, Zoranu Poštiću iz Zaprešića (34), Davoru Laziću iz Novaka Bistranskih (34) i Miji Starčeviću iz Vinkovaca (51) zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Te bivše pripadnike izviđačko-diverzantske satnije HOS-a, optužuje se da su 17. veljače 1992. godine iz vatrenog oružja ubili Radomira i Anicu Olujić te njihovo dvoje malodobne djece u njihovu domu u Cerni nedaleko od Vinkovaca. Svih petero okrivljenika nalaze se u pritvoru osječkog zatvora (Županijski sud, 10 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare Vijeća za elektronske medije o temi - "Neprimjerenost pojedinih programskih sadržaja u kontekstu zaštite djece i maloljetnika" (Palmotićeva 60 u 10 sati)

ZAGREB - Zaklada Ana Rukavina poziva na svečano otvaranje Banke krvi iz pupkovine u Edukacijskom centru (Dvorana Botteri), (KBC-a Rebro, Kišpatićeva 12 u u 9 sati)

ZAGREB - Redovito zasjedanje Skupštine HAZU na kojem biti podneseno Izvješće o radu HAZU-u u 2006. i Završni račun za 2006. godinu (Palača HAZU, Zrinski trg 11 u u u 17 sati)

ZAGREB - Predstavljanje knjige Petra Selema "Helena u Egiptu", (Matica hrvatska, Strossmayerov trg 4 u 19 sati)

Dežurni urednici na Desku OSV-a Hrvatska :

ujutro - Milka Ćurković

poslijepodne - Dubravka Dadić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙