FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 30. ožujka

ZAGREB, 29. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak, 30. ožujka.
ZAGREB, 29. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak, 30. ožujka.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (u 9,30 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika Primorsko-goranske stranke, Slavonsko-baranjske hrvatske stranke i Međimurskog demokratskog saveza o prijedogu dopune Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji kojim se predlaže smanjenje RTV pristojbe za umirovljenike (Hrvatski sabor, dvorana I. Kukuljevića u 9,30 sati)

JASENOVAC - Obilježavanje Dana obnove čišćenja pamćenja i spomen mučenika- Žalosni petak. U svim župama Požeške biskupije spomenut će se žrtava totalitarnih sustava 20. stoljeća, nedužno ubijenih i progonjenih za vrijeme i nakon II. svjetskog rata pa do Domovinskog rata. Središnja molitvena postaja Požeške biskupije bit će u Jasenovcu. U župnoj crkvi će se služiti misa (u 18 sati), a nakon toga je predviđena pokornička procesija. Ove godine navršava se 65. obljetnica ubojstva svećenika iz Mariborske biskupije u jasenovačkom logoru, te će spomenuto euharistijsko slavlje predvoditi mariborski nadbiskup i metropolit Franc Kramberger i požeški biskup Antun Škvorčević.

POREČ - Svečana sjednica Skupštine Istarske županije u povodu Dana istarskog statuta. Na sjednici će biti uručena priznanja, odnosno Grb Istarske županije predsjedniku talijanske regije Veneto Giancarlu Galanu, bivšem predsjedniku Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti pri Vijeću Europe Giovanniju di Stasiju, bivšem predsjedniku Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Nenadu Čanku te predsjedniku Instituta regija Europe Franzu Schausbergeru (Istarska sabornica u 11,30 sati)

OSIJEK - Konferencija za novinare Osječko-baranjskog županijskog vijeća Hrvatske stranke prava. O aktualim temama govorit će predsjednik HSP-a Anto Đapić (HSP, Europske avenije 8, 10 sati)

RIJEKA - U nastavku suđenja šesterima optuženima u "slučaju Riječke banke" trebalo bi se održati ročište, iako novi vještak, nakon što su dva vještačenja o gubicima u toj banci proglašena nevaljanima, još nije odabran. Optužnica je podignuta u ožujku 2003., dorađena u prosincu 2004., a suđenje je počelo u travnju 2006. Svi optuženici brane se sa slobode, a izjavili su da se ne osjećaju krivima ni po jednoj točki optužnice (Županijski sud u 9 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Srebrenka Parlov

popodne: Jasna Nahtigal

navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙