FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 14. travnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 14. travnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush možda je šef države, ali njegov ukupni prihod u 2006. godini iznosio je manje od polovice prihoda potpredsjednika Dicka Cheneya, pokazali su porezni podaci koje je u petak objavila Bijela kuća. George W. Bush i njegova žena Laura platili su 186,378 dolara federalnih poreza, na ukupni prihod od 642,905 dolara u 2006. godini, što je slično kao i godinu ranije, objavila je Bijela kuća. Potpredsjednik Cheney i njegova žena Lynne, duguju pak državi 413,326 dolara poreza koji je razrezan na prihod od 1,6 milijuna dolara. Premda je obitelj Cheney zaradila gotovo milijun dolara više nego obitelj Bush, njihov prihod je ipak pao u odnosu na 2005., kad su zaradili 1,96 milijuna dolara. U prihode najviših američkih dužnosnika uključene su, osim državničkih plaća, i zarade od objavljenih knjiga.

CHICAGO - Djelići proteina iz 68 milijuna godina stare kosti dinosaura osigurali su znanstvenicima prvi genetski dokaz da je golemi Tyrannosaurus rex daleki predak moderne kokoši. "Riječ je o prvom molekularnom dokazu o povezanosti ptica i dinosaura", rekao je John Asara s Harvard Medical School. Rezultati istraživanja koje je proveo Asara objavljeni su u petak u časopisu Science. Znanstvenici su odavno spekulirali da su se ptice razvile iz dinosaura. Svoje su zaključke temeljili na studijama kostiju dinosaura, ali sve donedavno nije bilo pronađeno meko tkivo u fosilima dinosaura pomoću kojeg bi se ta veza mogla i genetski dokazati.

BASEL - Čelik i ugljen s Titanica pretvoreni su u novu liniju luksuznih ručnih satova za koju proizvođač tvrdi da odražava bit legendarnog broda koji je potonuo 1912. Ženevski proizvođač satova Romain Jerome SA kolekciju "Titanic-DNA" ocijenio je kao jednu od najekskluzivnijih izloženih na najvećem svjetskom sajmu satova i nakita Baselworldu. "Vrlo je ekskluzivna i nedostupna", rekao je glavni direktor tvrtke koja postoji tri godine Yvan Arpa, koji se nada da će ograničena serija satova privući i kolekcionare i ekstravagantne kupce superekskluzivnih stvari. Za izradu satova, koji su u Baselu prvi put ponuđeni na prodaju u rasponu cijena od 7800 do 173.100 dolara, Romain Jerome je koristio slitinu dobivenu od uzoraka s Titanica i čelika od kojeg je izrađena replika Titanica koju je izgradilo isto brodogradilište kao i original. Pri izradi brojčanika korištena je boja za čiju izradu je upotrijebljen i ugljen izvađen s Titanica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙