FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski inovatori na 35. Ženevskoj međunarodnoj izložbi inovacija

ZAGREB, 13. travnja 2007. (Hina) - Hrvatski inovatori sudjelovat će od 18. do 22. travnja na 35. Ženevskoj međunarodnoj izložbi inovacija, novih tehnologija i proizvoda gdje će predstaviti 20 svojih inovacija, priopćeno je danas iz Udruge inovatora Hrvatske.
ZAGREB, 13. travnja 2007. (Hina) - Hrvatski inovatori sudjelovat će od 18. do 22. travnja na 35. Ženevskoj međunarodnoj izložbi inovacija, novih tehnologija i proizvoda gdje će predstaviti 20 svojih inovacija, priopćeno je danas iz Udruge inovatora Hrvatske.

Hrvatski predstavnici na toj najvećoj svjetskoj izložbi inovacija sudjeluju po 13. put, a u Ženevu putuju u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Hrvatske zajednice tehničke kulture i pod pokroviteljstvom ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te znanosti, obrazovanja i športa.

Ove godine predstavit će se, između ostalih, sljedeće inovacije: postrojenje za proizvodnju bio dizela Ivana Jakobovića, SmartECG Marka Velića i koautora, uređaj za elektronsku kontrolu aseptične prevencije sa zvučnom i svjetlosnom indikacijom Otona Ponikvara i Maria Glavaša, pokretna sklopiva i rasklopiva ljuljačka Atilia Jadreška, steznik za rasterećenje vratnog dijela kralježnice Vinka Tranfića, novi motor SUS s dvotaktnim ciklusom rada i usavršen sistem za pretvorbu pravolinijskog gibanja u kružno za SUS motore Ivana Škulića, uređaj za odvikavanje od pušenja Marčela Marića i Zorana Černje i drugi.

Iz Udruge inovatora Hrvatske navode kako je većina tih inovacija razvijena do stupnja nulte ili redovite serije pa se traže poslovni partneri za daljnji razvoj proizvodnje ili plasmane na međunarodnom tržištu, dok su ostale inovacije na razini prototipa pa autori traže investitore za pokretanje proizvodnje.

Na 35. Ženevskoj međunarodnoj izložbi inovacija predstavit će se više od 700 izlagača iz 42 države s više od tisuću inovacija, na površini većoj od 8 tisuća četvornih metara izložbene površine, a na izložbi će, kao počasni gost-izlagač sudjelovati Europska organizacija za atomska istraživanja - CERN, dok će posebna atrakcija biti javna premijera samostalnog leta pod "jet-fitted wing", krilom s vlastitim motornim pogonom, što će ga izvesti Yves "FusionMan" Rossy.

Izložbu će pratiti i 600 novinara iz tiska i 20 TV-stanica, a nagrade izložbe: grand prix, Oskar posjetitelja i 45 posebnih nagrada stručnih, javnih i državnih institucija Švicarske i drugih država, referenca su svakom dobitniku koja potvrđuje kvalitetu inovacije i daje mogućnost bržeg tržišnog prepoznavanja, ocjenjuju iz Udruge inovatora Hrvatske.

Tijekom održavanja izložbe bit će upriličen i Dan hrvatskih inovatora kad će se osim inovatora, predstaviti i hrvatska turistička ponuda, a na izložbi će sudjelovati i predstavnici Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙