FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski inovatori osvojili 20 odličja u Moskvi

ZAGREB/MOSKVA, 1. travnja 2007. (Hina) - Hrvatski inovatori osvojili su 20 odličja na 10. međunarodnom salonu industrijskog vlasništva "Arhimed" u Moskvi, na kojem je sudjelovalo 1200 izlagača iz Ruske Federacije i 20 zemalja svijeta, izvijestio je u nedjelju Hrvatski savez inovatora.
ZAGREB/MOSKVA, 1. travnja 2007. (Hina) - Hrvatski inovatori osvojili su 20 odličja na 10. međunarodnom salonu industrijskog vlasništva "Arhimed" u Moskvi, na kojem je sudjelovalo 1200 izlagača iz Ruske Federacije i 20 zemalja svijeta, izvijestio je u nedjelju Hrvatski savez inovatora.

"Arhimed" je velika međunarodna izložba inovacija koju su, od 27. do 30. ožujka, organizirali Međunarodni inovacijski centar "Arhimed", Ministarstvo industrije, znanosti i tehnologije i Ministarstvo obrane Ruske Federacije pod pokroviteljstvom predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i moskovskoga gradonačelnika Jurija Lužkova.

Hrvatski su inovatori osvojili sedam zlatnih odličja i četiri srebrna, tri diplome Ruspatenta, nagradu za najbolju stranu inovaciju te pet posebnih nagrada.

Najbolji hrvatski inovatori - nositelji zlatnih odličja su Blaženka Hladnik za Office line uredsku kozmetiku, Rosa Ferinčević za Acidosalus vaginalete, mladi Zagrepčani Danijel Babić i Matija Puškar za Motion capture system, dr. Zdravko Wolf za Vukovu mast, Vladimir Leko za Hepatovit, Petar Velicki iz osječke tvrtke "Werkos" za Zaštitu od zasljepljivanja automobilskim svjetlima i Zvonimir Viduka za Uređaj osiguranja željezničkog prometa na kolodvorima.

Srebrnim medaljama nagrađeni su Stipan Orčić za Tople cipele, Nikola Tijardović za Višenamjensku ležaljku za sunčanje, Pavao Potočki za Elektronski boks i Franjo Boh za Automatsku policu.

Ruspatent je dodijelio tri odličja mladom Riječaninu Esmiru Likiću i njegovu mentoru Borisu Caputu za Stubišni automat nove generacije, učeniku zagrebačke XV. gimnazije Borni Šojatu za Akceleratorski pištolj i Boži Strčiću za Kompenzator primjenjivoga energetskog Zemljina elektromagnetskog polja.

Veliki pehar moskovskoga gradonačelnika za najbolju stranu inovaciju osvojio je Zagrepčanin Pavao Potočki za Elektronski boks.

Voditeljica hrvatskog izaslanstva i predsjednica Hrvatskoga saveza inovatora Ljiljana Pedišić nagrađena je s tri osobna priznanja rumunjskih, moldavskih i srpskih organizacija inovatora.

Iznimno zapažen hrvatski izložbeni prostor bio je mjesto poslovne promidžbe, predstavljanja programa rada s mladim hrvatskim inovatorima, te 32. hrvatskog salona inovacija INOVA na kojem se očekuju mnogi ruski inovatori.

Svi su hrvatski izlošci na "Arhimedu" potaknuli veliko zanimanje poslovnih ljudi i ruskih poduzetnika okupljenih u Hrvatsko-ruskome poslovnom klubu.

U organizaciji hrvatskoga Veleposlanstva u Rusiji tom su klubu predstavljene sve hrvatske inovacije, a najbolje su prihvaćeni Office line, Hepatovit, Acidosalus vaginalete i Vukova mast, istaknuo je tajnik Hrvatskoga saveza inovatora Neven Marković.

U nazočnosti Veleposlanika Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji Bože Kovačevića priređen je zapažen Dan hrvatskih izlagača na kojem su se razmijenila iskustava s partnerskim organizacijama inovatora, osobito iz Rumunjske, Poljske, Irana, Koreje, Moldavije i BiH, a tom su se prigodom ruskim medijima predstavili hrvatski izlošci.

Sudjelovanje hrvatskih inovatora i poduzetnika iz Zagreba, Rijeke, Osijeka, Splita i Požege organizirali su Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora Zagreba i Savez inovatora Primorsko-goranske županije uz potporu zagrebačkoga Gradskog poglavarstva, Hrvatske gospodarske komore i Agencije za strukovno obrazovanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙