FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Misa posvete ulja u zagrebačkoj Katedrali

ZAGREB, 5. travnja 2007. (Hina) - Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je danas, na Veliki četvrtak, u zagrebačkoj katedrali misu posvete ulja.
ZAGREB, 5. travnja 2007. (Hina) - Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je danas, na Veliki četvrtak, u zagrebačkoj katedrali misu posvete ulja.

Kako Crkva danas slavi i svećenički dan, kardinal je pozvao okupljene svećenike da danas slave jedinstvo Crkve, ukazavši na važnost različitih crkvenih službi, biskupa, prezbitera, đakona, redovnika i redovnica, te laika.

Svećenicima Zagrebačke nadbiskupije kardinal je poručio da njeguju zahvalnost Gospodinu za ljubav koju im iskazuje.

"Za ljubav koju ne zaslužujemo, koja je posve besplatna i koja ne prestaje ni zbog naših neopravdanih proturječnosti. U ovom Svetom tjednu razmatrajmo Gospodinovu ljubav, koju je potvrdio svojom mukom i smrću na križu. Trebamo biti svjesni svoje grešnosti i nevjernosti kojom se udaljujemo od Boga, ali da istodobno gajimo istinsko povjerenje u beskonačnu i nezasluženu ljubav Sina Božjega koji je prihvatio smrt na križu za nas i posato sigurnom i čvrstom nadom nama i čitavom čovječanstvu", rekao je Bozanić.

"Ljubav Isusova daje nam snagu za kršćansko svjedočenje u svijetu na koje smo pozvani i pod cijenu života, po uzoru na Isusa i brojne mučenike kršćanske", rekao je.

Obraćajući se svećenicima, rekao je kako se vjernici, osobito mladi, obraćaju svećenicima jer u njima žele "prepoznati" Krista. U crkvi neće nedostajati poziva ako budemo sveti, radosni i oduševljeni u obavljanju svećeničke službe, istaknuo je nadbiskup.

Večeras će u zagrebačkoj katedrali misu Večere Gospodnje u 19 sati predvoditi kardinal Bozanić, sutra na Veliki petak u 18 sati u katedrali će predvoditi obrede Muke Gospodnje, a na Veliku subotu u 21 sat kardinal će predvoditi tradicionalno Vazmeno Bdijenje. Misno slavlje u nedjelju na Uskrs kardinal će predvoditi u 10 sati u katedrali.

Današnjom misom Posvete ulja započelo je u Crkvi veliko Trodnevlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙