FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje: Mišura i dalje drugi na Gardi

ZAGREB, 17. ožujka 2007. (Hina) - Tri su dana natjecanja prošla na prestižnoj Expert Olympic Garda regati na talijanskom jezeru Garda, a hrvatski jedriličari i dalje stoje više nego dobro.
ZAGREB, 17. ožujka 2007. (Hina) - Tri su dana natjecanja prošla na prestižnoj Expert Olympic Garda regati na talijanskom jezeru Garda, a hrvatski jedriličari i dalje stoje više nego dobro.

Klase 470, Laser, Finn, Laser Radial, Zvijezda i RS:X imaju po osam plovova, a 49er devet.

U klasi Finn stanje je na vrhu nepromijenjeno, Slovenac Gašper Vinčec je prvi, a naš Marin Mišura (Labud, Split) drugi. Emil Tomašević (Mornar) je napredovao na 14. mjesto. U Laseru Daniel Mihelić (Galeb) i dalje je peti. U ovoj klasi vodstvo je preuzeo Nizozemac Marc de Haas. Laseri su se danas podijelili u zlatnu i srebrnu skupinu, od tri hrvatska kormilara samo je Mihelić u zlatnoj skupini. Oni koji su ušli u zlatnu bore se dalje za vrh poretka, dok su srebrna i brončana "utješne" skupine za donji dio poretka.

Gea Barbić (Vega, Pula) i danas je dobro jedrila u klasi Laser Radial, nakon osam plovova bolja je za dva mjesta, sad je šesta. Deseta je Tina Mihelić (Galeb). Belgijanka Evi Van Acker jednostavno briljira, i danas je pobijedila u oba plova.

Posada Česić/Kujundžić (Split) u klasi 470 napredovali su za dva mjesta i sad su šesti, danas su u cilj ušli četvrti i drugi. Talijani Zandona/Trani čvrsto drže vodeću poziciju. Dvije hrvatske juniorske posade zadržale su iste pozicije kao i jučer Knezović/Jerčić (Split) su 21., a Jakovčev/Šupe (Uskok, Zadar) su 22.

U klasi Zvijezda Lovrović/Mikuličić (3.Maj) su 11., a Lovrović/Lovrović (3. Maj) 17. Na prvom mjestu su Novozelanđani Pepper/Nichol.

Klasa 49er je brojčano najslabija, ali u svakom slučaju dobar trening za naše posade. Vode Talijani Angiella/Zucheti, drugi su Ivanković/Ivanković (Croatia, Opatija), treći Kostov/Cupać (Uskok), peti Krpeljević/Lalić (Mornar).

Ante Berlengi (Zenta, Split) u klasi RS:X je napredovao, a Luka Mratović (Mornar) malo pao u poretku. Berlengi je deveti, a Mratović 12. Na prvom mjestu još uvijek je Mađar Gadorfalvi.

Sutra je zadnji flotnog jedrenja, posljednja prigoda za natjecatelje da izbor nastup u nedjeljnom Medal raceu, plovu za odličja u koji ulazi deset najboljih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙