FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpredsjednik Svjetske banke Shigeo Katsu u posjetu Hrvatskoj

ZAGREB, 27. ožujka 2007. (Hina) - Potpredsjednik Svjetske banke za Europu i središnju Aziju Shigeo Katsu stigao je danas u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj.
ZAGREB, 27. ožujka 2007. (Hina) - Potpredsjednik Svjetske banke za Europu i središnju Aziju Shigeo Katsu stigao je danas u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj.

Tijekom posjeta razgovarat će se o tome kako Svjetska banka može poduprijeti Hrvatsku u suočavanju s razvojnim izazovima na putu prema integraciji u Europsku uniju, izvijestio je Ured Svjetske banke u Hrvatskoj i Ministarstvo financija RH.

U pratnji Shigea Katsua su Anand K. Seth, direktor za Hrvatsku, Bugarsku i Rumunjsku, te Andras Horvai, nedavno imenovani voditelj Ureda Svjetske banke u Hrvatskoj, koji će stupiti na dužnost u Zagrebu 1. srpnja 2007.

Program posjeta Shigea Katsua uključuje, uz ostalo, sastanke s predsjednicima države i Vlade, Stjepanom Mesićem i Ivom Sanaderom, potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom te s nekoliko ministara, uključujući ministra financija Ivana Šukera koji će biti i domaćin gospodinu Katsuu tijekom njegova posjeta.

Raspravljat će se o napretku reformi koje podržava Drugi programski zajam za prilagodbu (PAL II) te o planiranoj budućoj potpori Svjetske banke, kako je predstavljena u nacrtu Izvješća o napretku Strategije pomoći Svjetske banke Republici Hrvatskoj u 2007. godini.

Kako je najavljeno, tijekom sastanaka s hrvatskim dužnosnicima Shigeo Katsu će od Vlade tražiti povratne informacije o tome kako Banka najučinkovitije može pomoći Hrvatskoj u postizanju njezina cilja - uspješne integracije u Europsku uniju s učinkovitim i dinamičnim gospodarstvom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙