FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija HSLS-HSS predstavila predizborni program o prometu

ČAKOVEC, 26. ožujka 2007. (Hina) - Koalicija HSLS-HSS danas je u Čakovcu predstavila prvi od svojih zajedničkih predizbornih programa vezan za područje prometa.
ČAKOVEC, 26. ožujka 2007. (Hina) - Koalicija HSLS-HSS danas je u Čakovcu predstavila prvi od svojih zajedničkih predizbornih programa vezan za područje prometa.

Moderator prezentacije, potpredsjednik HSLS-a Dražen Breglec, ujedno državni tajnik u nadležnom ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, izjavio je da se koalicija zauzima za ukidanje opće i neselektivne odredbe, kako je rekao, neprihvatljivog zakona o nula promila i potrebu njegove primjene samo na početnike i najrizičnije skupine vozača do 25 godina, uz povećanje kazni za prekršitelje i sudionike nesreća pod utjecajem alkohola.

U koaliciji zabrinjavajućim smatraju podatak da je od 1991. do 2007. godine u prometu smrtno stradalo više osoba nego što ih je poginulo u Domovinskom ratu.

"Prije ulaska u EU trebamo podići konkurentnost domaćih cestovnih prijevoznika stimuliranjem obnove voznog parka i rasterećenjem previsokih nameta. Trebamo suzbiti domaću i stranu nelojalnu konkurenciju, a u EU pristupiti bez traženja odgode otvaranja tržišta cestovnog prometa. Potrebno je stvoriti uvjete za proizvodnju i potrošnju biodizela u količini od najmanje 5,75 posto ukupne potrošnje do 2010. uz uvođenje poticaja proizvođačima sirovina", naglasio je potpredsjednik HSLS-a Dražen Breglec.

Izdvajajući iz predizbornog programa područje zračnog prometa, u koaliciji HSLS-HSS ističu da je potrebno osnažiti flotu nacionalnog zračnog operatera Croatia Airlinesa zrakoplovima regionalnog i interkontinentalnog prometa. Predlažu da se novi terminal zagrebačke Zračne luke gradi koncesijskim modelom ili načelom djelomične privatizacije.

Uz vodeće HSLS-ovce i HSS-ovce Međimurja, predstavljanju dijela koalicijskog programa prisutan je bio predsjednik Regionalne organizacije HSS-a sjeverozapadne Hrvatske dr. Zvonimir Sabati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙