FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 26. ožujka 2007.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 26. ožujka 2007.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

RIO DE JANEIRO - Legendarni brazilski nogometaš, 41-godišnji Romario stigao je korak do velikog uspjeha - 1000. pogotka u karijeri. U pobjedi Vasco da Game protiv Flamenaga 3:0, Romario je postigao treći pogodak za Vasco što je bio njegov 999 pogodak u karijeri. Vasco iduću utakmicu igra u srijedu protiv slabašnog Americana i Brazilci se već pripremaju za proslavu 1000. pogotka koja će biti popraćena velikim vatrometom, pjesmom i prigodnim trofejom. Utakmica se igra na Sao Januario stadionu, pa je Romario zatražio predsjednika da se utakmica prebaci na velebnu Maracanu. Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i Brazilski nogometni savez nisu službeno potvrdili brojku od 999 pogodaka bivšeg napadača Selecaoa. Mnogi Brazilci, uključujući i nogometnog velikana Pelea, smatraju kako Romario nije ni blizu toj brojci. Pele je za sad jedini igrač koji je u karijeri prošao granicu od 1000 pogodaka, postigavši 1281 gol u 1363 utakmice.

NEW YORK - Lubanja ogromnog tiranosaura i kljova mamuta iz Ledenog doba prodane su u nedjelju na aukciji u New Yorku za ukupno 372 tisuće američkih dolara. Na aukciji, na kojoj su izloženi i meteoriti te drugi predmeti, prikupljeno je ukupno 1,55 milijuna dolara. "Ovo je najveća kolekcija iz povijesti prirode prodana na aukciji nakon 1955. kada je počela prodaja takvih predmeta", izjavio je ravnatelj aukcije David Herskowitz. Ogromna, 32 inča duga lubanja tiranosaura prodana je nepoznatom kalifornijskom kolekcionaru za 276 tisuća dolara, što je treći na svijetu najveći iznos plaćen na aukciji za prethistorijski izložak. Kljova krznenog mamuta, duga deset stopa, koja je pronađena u sibirskoj tundri, prodana je nepoznatom telefonskom ponuđaču za 96 tisuća dolara. Estetski željezni meteorit koji je otkriven u jugozapadnoj Africi prodan je za 32 tisuće dolara, a zlatni grumen iz zapadne Australije od 62 unce za 72 tisuće dolara.

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel poklonila je u nedjelju antikni vrč za pivo francuskom predsjedniku Jacquesu Chiracu, kojemu je sudjelovanje na svečanosti obilježavanja 50. godišnjice EU-a u Berlinu posljednji međunarodni službeni sastanak, izvijestilo je francusko predsjedništvo. Francuski je predsjednik, zajedno s još 27 europskih čelnika, nakon službene svečanosti, u Berlinu prisustvovao ručku čija je domaćica bila kancelarka Merkel. Kancelarka je Chiracu poklonila rijedak antikni primjerak vrča za pivo iz 18. stoljeća. Predsjednik se zahvalio na poklonu, istodobno čestitavši kancelarki na odličnoj organizaciji svečanosti obilježavanja Rimskih ugovora te na njezinu uspješnom predsjedanju EU-om.

LONDON - Tinejdžerske zvijezde filmova o Harryju Potteru, Rupert Grint (18) i Emma Watson (16), pridružit će se svojem kolegi Danielu Radcliffeu (17) tijekom snimanja završnih dvaju filmova o mladome čarobnjaku, izvijestili su iz uprave producentske kuće Warner Brothersa, prenose britanski mediji. Predsjednik tvrtke Jeff Robinov kazao je kako bi bilo potpuno neprihvatljivo u ulogama u kojima su ljudi navikli gledati Radcliffea, Grinta i Watsonovu vidjeti bilo kojeg drugog mladog glumca. Radcliff je potvrdu o nastavku snimanja producentskoj kući dao još početkom mjeseca, no bilo je nagađanja oko toga da Emma Watson odustaje snimanja nastavaka. "Nikad ne bih mogla 'napustiti' Hermionu, ona je moja heroina. Previše volim taj lik i previše mi znači ta uloga. Vrlo sam uzbuđena i počašćena što ću završiti ono s čim sam započela, igrajući lik Hermione u sedam filmova", rekla je mlada Emma Watson.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙