FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOO: Blanka Vlašić evidentna kandidatkinja za OI u Pekingu

ZAGREB, 21. ožujka 2007. (Hina) - Odlukom 33. sjednice Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić razvrstana je u kategoriju evidentnih olimpijskih kandidata za Olimpijske igre u Pekingu 2008.
ZAGREB, 21. ožujka 2007. (Hina) - Odlukom 33. sjednice Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić razvrstana je u kategoriju evidentnih olimpijskih kandidata za Olimpijske igre u Pekingu 2008.

Vlašić je od 1. kolovoza 2005. godine koristila stipendiju kao "A" olimpijski kandidat, a sada se kao evidentni kandidat pridružila streljačici Snježani Pejčić, kao zasad jedinim hrvatskim evidentnim putnicima u Peking.

Inače, u projektu za OI Peking trenutačno se nalazi 85 sportaša, od čega dva evidentna, 44 "A" i 39 "B" potencijalnih olimpijskih kandidata.

Članovi Vijeća usvojili su novo poslovodno ustrojstvo HOO-a čime je, prema riječima predsjednika Zlatka Mateše, završen proces financijskog i organizacijskog restrukturiranja HOO-a, a smanjeni su i nivoi rukovođenja, sa prijašnjih pet na sadašnja tri nivoa.

Na prijedlog glavnog tajnika Josipa Čopa, Vijeće je imenovalo sljedeće pomoćnike glavnog tajnika i ravnatelja odjela - za pomoćnika glavnog tajnika za olimpijski program Damir Šegota, za pomoćnika glavnog tajnika za programe nacionalnih sportskih saveza Marko Ćurković, za pomoćnika glavnog tajnika za programe lokalnog sporta Alma Papić, za pomoćnika glavnog tajnika za informatiku i financije Krešimir Raos, za pomoćnika glavnog tajnika za marketing Ranko Ćetković, za pomoćnika glavnog tajnika za pravne i kadrovske poslove Biserka Vrbek, te za ravnatelja odjela za istraživanje i unapređenje sporta Ivan Varvodić.

"Ovo nije ojačanje funkcije glavnog tajnika, već uvodimo instituciju kolegija glavnog tajnika i njegovih pomoćnika koji sada na operativnoj bazi provode sve odluke Vijeća HOO-a, a kako se gube dva nivoa, ova odluka pospješuje učinkovitost HOO-a,", obrazložio je odluku predsjednik Mateša.

Vijeće je prihvatilo sufinanciranje Europskog prvenstva u twirlingu koje će se održati od 5-8. travnja 2007. u Zagrebu, kao i sufinanciranje turnira Europskog prvenstva u ragbiju 7 za ženske i muške ekipe koji će se održati od 26-27. svibnja ove godine u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙