FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bruxelles: Otvoreno predstavništvo Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije

BRUXELLES,13. ožujka(Hina) - Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje otvorila je u utorak navečer u Bruxellesu predstavništvo grada Osijeka, Osječko baranjske i Požeško-slavonske županije.
BRUXELLES,13. ožujka(Hina) - Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje otvorila je u utorak navečer u Bruxellesu predstavništvo grada Osijeka, Osječko baranjske i Požeško-slavonske županije.

Predstavništvo se nalazi u blizini bruxellskog sjedišta Europskog parlamenta u poslovnom prostoru veličine 160 četvornih metara , koji su prošle godine kupili grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

Svečanom otvaranju, među inima, nazočili su župani Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije Krešimir Bubalo i Zdravko Ronko i dogradonačelnik Osijeka Vladimir Šišljagić.

Nazočne je pozdravila i hrvatska veleposlanica u Belgiji Ljerka Alajbeg.

Predstavništvo će zastupati interese osnivača Osječko-baranjske županije i grada Osijeka te Požeško-slavonske županije.

Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje potpisala je ugovor s talijanskom konzultantskom tvrtkom Consul-Markt-Svilipo vrijedan 23.000eura godišnje, koja će voditi poslove u Bruxellesu.

Prema riječima direktora Regionalne razvojne agencije Stjepana Ribića, za tu cijenu talijanska će tvrtka imati zadaću lobirati za odobravanje projekata iz pretpristupnih fondova iz EU-a. Ta tvrtka vodi projekte i za regije iz Mađarske, Bugarske, Rumunjske i još nekih zemalja.

Jedan od ciljeva osnivanja ovoga predstavništva jest slanje mladih praktikanata iz Slavonije, koji bi u Bruxellesu trebali stjecati iskustva za rad s europskom administracijom.

U srijedu navečer se u Bruxellesu na inicijativu Agencije za razvoj Varaždinske županije (AZRA) otvara Ured hrvatskih regija, koji će zastupati interese više hrvatskih županija - Varaždinske, Međimurske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Dubrovačko-neretvanske, Karlovačke i Osječko-baranjske te gradova Rijeke, Dubrovnika, Osijeka i Karlovca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙