FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Predstavljen magazin "Svjetlo riječi"

MOSTAR, 8. ožujka 2007. (Hina) - U nazočnosti predstavnika hercegovačkoga javnog i kulturnog života u Mostaru je predstavljen magazin "Svjetlo riječi" koji izlazi u nakladi sarajevske Franjevačke provincije "Bosne Srebrene".
MOSTAR, 8. ožujka 2007. (Hina) - U nazočnosti predstavnika hercegovačkoga javnog i kulturnog života u Mostaru je predstavljen magazin "Svjetlo riječi" koji izlazi u nakladi sarajevske Franjevačke provincije "Bosne Srebrene".

Naglašeno je kako je to prvo predstavljanje toga magazina u Hercegovini koji se pretvorio u medijsko-izdavačku kuću, objavivši 130 knjiga.

Za "Svjetlo riječi", koji odražava višestoljetnu tradiciju, ali i sadašnja opredjeljenja bosanskoh fratara, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Mijo Džolan je rekao da je usporediv s najuspješnijim kršćanskim magazinima u svijetu te da se osim vjerskih bavi i društvenim pitanjima.

"Svjetlo riječi će i ubuduće nastaviti komunicirati s hrvatskim narodom, crkvom i obitelji. To su tri vrijednosti o kojima bosanski franjevci nikada nisu bili neutralni", dodao je fra Mijo.

Glavni urednik fra Ivan Šarčević je naglasio kako taj magazin pokušava ući u politiku s duhovne dimenzije. "Želimo vratiti povjerenje u politiku kao časnu djelatnost", dodao je.

Sarajevski književnik i publicist Ivan Lovrenović je rekao kako i taj magazin pokazuje da se bosanski franjevci znaju prilagoditi potrebama vremena. "Bosanski franjevci ne robuju fanatizmu prošlosti nego znaju prepoznati potrebe trenutka", rekao je.

O magazinu su na sinoćnjem predstavljanju govorili i književnik Željko Ivanković te fra Iko Skoko član Hercegovačke franjevačke provincije.

"Svjetlo riječi" pokrenula je skupina entuzijasta-franjevaca 1983. u Visokom, ali ubrzo je sjedište redakcije imao u Sarajevu.

S početkom rata, nakon napada na Sarajevo, u travnju 1992., list nije izlazio četiri mjeseca. Ponovno je pokrenut u kolovozu i uređivao ga je jedan član redakcije u Vitezu.

Kasnije je redakcija, osim glavnog urednika, preselila u Bašku Vodu kod Makarske, a odatle u Livno, gdje je list izlazio četiri godine. Od 1998. uredništvo je ponovno u Sarajevu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙