FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dugotrajne ovacije za D. Radcliffea nakon završetka predstave "Equus"

ZAGREB/LONDON , 28. veljače 2007. (Hina) - Zvijezdu filmova o Harryju Potteru, mladog Danijela Radcliffea publika je u utorak nakon završetka kultne predstave "Equus" u londonskom Gielgud Theatreu na pozornici u West Endu nagradila dugotrajnim pljeskom, odajući mu priznanje za hrabrost na zahtjevnoj ulozi, prenijeli su mediji.
ZAGREB/LONDON , 28. veljače 2007. (Hina) - Zvijezdu filmova o Harryju Potteru, mladog Danijela Radcliffea publika je u utorak nakon završetka kultne predstave "Equus" u londonskom Gielgud Theatreu na pozornici u West Endu nagradila dugotrajnim pljeskom, odajući mu priznanje za hrabrost na zahtjevnoj ulozi, prenijeli su mediji.

Riječ je o uzbudljivoj psihološkoj drami u kojoj Radcliffe glumi poremećenog konjušara Alana Stranga kojega uzbuđuje ritualno osljepljivanje konja metalnim šiljkom. U publici su, među ostalima sjedili njegov kolega Christian Slater, Bob Geldof i tv-prezenter Graham Norton. Svi su jednoglasno izrazili oduševljenje Radcliffeovom nadahnutom glumom, u toj iznimno zahtjevnoj ulozi.

Slater je kazao: "Skidam mu šešir. On je u predstavi uistinu postao Alan Strang. Ni u jednom trenutku nisam pomislio da gledam Daniela Radcliffea - gledao sam Alana Stranga. Impresioniran sam njegovom izvedbom. Bila je iznimno hrabra i odvažna. Volio bih raditi s njim". Britanski glumac Richard E. Grant kazao je kako on misli da je to "nevjerojatna uloga za mladoga glumca te da je vrlo odvažan." Kritike koje su izašle u britanskim novinama nakon predstave također su bile vrlo pozitivne.

O scenama u kojima se Radcliffe pojavljuje nag o kojima su novine naveliko pisale ranije, tv-prezenter Norton je rekao: "Zašto je ljudima glavna stvar u predstavi to što se Radcliffe u nekim scenama pojavljuje gol. Pa to je gluma - umjetnost, dragi moji, pokušajte to nadvladati."

Sam Radcliffe je nakon predstave za Reuters rekao kako je osjećao laganu tremu, no samo u početku. Na pitanje o publicitetu što su ga izazvale scene u kojima je gol odgovorio je: "Prije predstave činilo se da je skidanje u njoj scena bez ikakva povoda, no kasnije se pokazala opravdanom", izvijestio je BBC.

Tijekom scene u kojoj se 17-godišnji Radcliffe pojavljuje gol sa svojom partnericom Joannom Christie koja u predstavi glumi njegovu djevojku, u kazališnoj je dvorani vladala grobna tišina. Unatoč svemu, publicitet što su ga izazvale Radcliffeove fotografije objavljene prije premijere bez sumnje su zajamčile odličnu prodaju karata za predstavu, u iznosu od dva milijuna funti.

Strangova psihijatra koji liječi poremećenog mladića, u predstavi glumi njegov kolega, britanski glumac koji u filmovima o Potteru utjelovljuje ujaka Vernona. Griffiths je o Radcliffeovoj ulozi rekao: "Nemojte zaboraviti da je njemu samo 17. Odigrao ju je s takvom sigurnošću."

Na premijeri nije bilo autorice knjiga o Potteru JK Rowling, no Radcliffe nije bio razočaran. "Doći će ona kad stigne. Mislim da joj ovakva moja uloga ne smeta. Bila je vrlo sretna kad je shvatila da moja glumačka karijera napreduje te da ću početi raditi nešto sasvim drugo."

Drama autora Petera Shafera napisana je 1973., iste je godine imala premijeru u Londonu, a na Broadwayu je izvedena više od 1000 puta. 1974. godine nagrađena je prestižnom nagradom Tony. 1977. Sidney Lumet je po istoimenom predlošku snimio film s Richardom Burtonom, a hrvatskim bi ljubiteljima kazališta mogao biti zanimljiv podatak da je hrvatski glumac Goran Višnjić prvi put nastupio na kazališnoj sceni s 12 godina u hrvatskoj produkciji istoimene predstave u ulozi Alana Stranga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙