FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Subotica: Nastavljena pljačka katoličkih crkava

SUBOTICA, 27. veljače 2007. (Hina) - Incidenti kojima su u zadnje vrijeme ponovno izložene institucije manjinskih nacionalnih i vjerskih zajednica ponovno uznemiravaju javnost u Vojvodini.
SUBOTICA, 27. veljače 2007. (Hina) - Incidenti kojima su u zadnje vrijeme ponovno izložene institucije manjinskih nacionalnih i vjerskih zajednica ponovno uznemiravaju javnost u Vojvodini.

Tijekom vikenda u Novom Sadu je razbijeno staklo na uredu najjače stranke mađarske manjine u Vojvodini - Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), a u istom razdoblju, kako su u utorak prenijeli vojvođanski mediji, opljačkana je katolička crkva u Futogu, mjestu nedaleko od glavnoga grada Vojvodine.

U povodu napada na prostorije SVM, stranka je priopćila da je riječ o "još jednom u nizu agresivnih nasrtaja na mađarsku nacionalnu zajednicu, koja je veoma zabrinuta jer se antimađarski ispadi započeti tijekom devedesetih godina i dalje nastavljaju".

Pljačka katoličke crkve u Futogu također se ocjenjuje kao jedan u nizu sličnih slučajeva zabilježenih posljednjih mjeseci zbog kojih je Katolička crkva u Srbiji pretrpjela veliku štetu.

Označavajući ih kao "kaznena djela koja posebno uznemiravaju javnost" potpredsjednik pokrajinske vlade Tamas Korhecz i načelnik policijske uprave Novi Sad Miladin Kostrešević u utorak su se suglasili da bi Ministarstvo unutarnjih poslova trebalo "uložiti poseban napor da pronađe izvršitelja kaznenih djela i rasvijetliti njihove motive".

Novosadska policija je u utorak priopćila da je uhitila jednu osobu za koju se sumnja da je odgovorna za krađu mesingano-pozlaćenog "moćnika s relikvijom svetog križa u kome se nalazila posuda s moštima svetog Uegenija, mesinganu krunu i jedan kalež".

Svi oduzeti predmeti iz katoličke crkve u Futogu su, kako prenosi agencija Beta, od neprocjenjive vrijednosti, a pripadnici policije su prilikom uhićenja kod osumnjičenog pronašli sve predmete i vratili ih crkvi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙