FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 28. siječnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 28. siječnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

SLAVONSKI BROD/ČAJKOVCI - Osnivačka skupština nove stranke - Bloka poljoprivrednika Hrvatske održana je danas u Čajkovcima u Brodsko-posavskoj županiji, a za predsjednika je izabran Ivo Kovačević iz Budrovaca u blizini Đakova. "Iako u Hrvatskoj ima više od 400 seljačkih udruga, među njima nije bilo dovoljno suradnje, pa ni dobre ideje, kojih je bilo, nisu provedene u djelo. Želimo stvoriti stranku koja će zauzeti dio vlasti, politički djelovati i utjecati na rješavanje problema kojih je u poljoprivredi mnogo. Seljaci do sada nisu pitani ni o jednom pitanju. Drugi su odlučivali o nama. Dosta je toga, moramo uzeti sami stvar u ruke", rekao je Kovačević.

ZAGREB - Predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare Ožbolt ustvrdila je danas u povodu afere oko sigurnosne provjere članova nevladinih udruga da se sigurnosne službe ponovno koriste za političke obračune i naglasila da će se DC tome odlučno suprotstaviti te zatražiti istragu tko je dao nalog za nezakonito postupanje i odgovornost. Kada nema rezultata u politici, gospodarstvu, onda se poseže za zloporabama sigurnosnih službi za praćenje i prisluškivanje, a tako bi mogla izgledati cijela ova, izborna, godina, kazala je Škare Ožbolt danas u Zagrebu na Nacionalnoj konvenciji mladih DC-a. Upozorila je na pojavu pritisaka na one koji se bore protiv korupcije, pa i, rekla je, slučajeve premlaćivanja. No DC time neće zaplašiti, kazala je Škare Ožbolt.

ZAGREB - Hrvatska stranka prava (HSP) duboko je zabrinuta i ogorčena najnovijim slovenskom notom Hrvatskoj zbog produženja koncesije Ini za istraživanje nafte i plina u sjevernom Jadranu jer je smatra posezanjem za hrvatskim teritorijem, to jest morem, morskim dnom i podzemljem. HSP ističe u današnjem priopćenju da je ta nota suprotna međunarodnom pravu i od hrvatske Vlade traži odlučnu diplomatsku akciju kako bi se spor Hrvatske i Slovenije vezan uz razgraničenje na moru riješio u skladu s međunarodnim pravom, a ne bilo kakvom i bilo čijom političkom arbitražom, pa makar to bila i politička arbitraža Europske unije. Diplomatska akcija trebala bi biti usmjerena prema Europskoj komisiji, svim članicama Europske unije, SAD-u i svim članicama Vijeća sigurnosti UN-a, kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik HSP-a Anto Đapić.

FUŽINE - Turistička odredišta u Gorskom kotaru bila su zbog manjka snijega veći dio siječnja slabije posjećena nego u istom razdoblju prošle godine, ali su ovog vikenda, nakon što je snijeg ponovno pao, kapaciteti bolje popunjeni, ocijenio je danas koordinator turističkih zajednica Gorskog kotara i direktor Turističkog ureda u Fužinama Marinko Jakovljević. Po njegovim riječima, smještajni kapaciteti u Gorskom kotaru, ukupno oko 1500 postelja, tijekom siječnja i školskih praznika bili su u odnosu prema prošloj godini slabije popunjeni, ali je dio gostiju praznike ipak iskoristio za obilaske, šetnje, jahanje i ostale oblike rekreacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙