FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 31. siječnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 31. siječnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Svi saborski klubovi podržali su danas donošenje zakona o obrazovanju odraslih, ističući u raspravi da samo obrazovani, izučeni i stručno usavršeni radnik može konkurirati na tržištu rada. Klubovi su suglasni da je potrebno stalno stjecati nova znanja i vještine, posebno s obzirom na nove tehnologije i radna mjesta, ali je dio njih upozorio kako je teško očekivati da će poslodavci dostatno ulagati u usavršavanje svojih zaposlenika ako ih država u tome ne potiče. Zakonom Vlada želi popraviti lošu obrazovnu strukturu u Hrvatskoj. Državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja Želimir Janjić uvodno je iznio podatke po kojima 2,8 posto građana nije nikada upisalo osnovnu školu, 15,7 posto ih nije nikada završilo osnovnu školu, a 21,7 posto je završilo samo osnovnu školu. Samo srednju školu završilo je 47 posto građana, dok je tek 7,9 posto stanovnika steklo visoku stručnu spremu, a oko pet posto višu.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posmrtno je odlikovao Dragutina Golika Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika. Dragutin Golik (1953.), hrvatski branitelj i dragovoljac tragično je preminuo u petak od posljedica teškog ranjavanja pri pokušaju sprječavanja pljačke poslovnice Zagrebačke banke u Zagrebu 7. listopada 2005. Predsjednik Mesić odlikovao je Dragutina Golika na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja, koje je usvojilo prijedlog Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) predvođeno predsjednikom dr. Zorislavom Bobušem, izvijestio je Ured Predsjednika. Izaslanstvo je zamolilo predsjednika Mesića za potporu da Republika Hrvatska bude među prvih 20 zemalja koje će ratificirati UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom čime bi se omogućila njezina primjena, a što je Predsjednik i prihvatio.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je danas četiri "zelena otoka" - u Kelekovoj (Sesvete) i Osječkoj ulici te na Prilesju i Kajzerici - na koje građani, bez naknade, mogu odlagati otpad tijekom cijele godine. "Zeleni otok" je nadzirano, ograđeno i opremljeno mjesto za odvojeno odlaganje raznih vrsta iskoristivog otpada i drugih otpadnih tvari koje nastaju u kućanstvu. "Zeleni otoci" rade od 11 do 18,30 sati, a subotom od 8 do 15,30.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙