FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ proslavio 17. obljetnicu stranke u Karlovcu

KARLOVAC, 24. veljače 2007. (Hina) - HDZ Karlovačke županije proslavio je danas 17. obljetnicu osnutka u punoj dvorani Doma OS HV "Zrinski" u Karlovcu.
KARLOVAC, 24. veljače 2007. (Hina) - HDZ Karlovačke županije proslavio je danas 17. obljetnicu osnutka u punoj dvorani Doma OS HV "Zrinski" u Karlovcu.

Potpredsjednica stranke Jadranka Kosor istaknula je kako je HDZ-ova Vlada utemeljila Fond hrvatskih branitelja koji je sada vrijedan već 3,3 milijarde kuna, te najavila da će uskoro profunkcionirati Zaklada hrvatskih branitelja, za početak s 25 milijuna kuna.

Osim toga, 5. ožujka počinje povrat duga braniteljima prema pravima iz 2001. godine. Do sada im je Vlada vratila za 2001. i 2002. godinu 225 milijuna kuna, a sada će im za 2003. i početak 2004. biti vraćeno ukupno 187 milijuna kuna.

U okviru mjera populacijske politike osigurano je 240 milijuna kuna za nabavu besplatnih knjiga za sve učenike obveznog školovanja, rekla je Kosor dodavši da je HDZ-ova Vlada našla rješenje i za povrat duga umirovljenicima.

Član Predsjedništva HDZ-a Andrija Hebrang ustvrdio je da je godišnji rast BDP-a između četiri i pet posto, ali ne na teret zajmova, kao kod bivše SDP-ove Vlade, već zato što je mjesečni rast industrijske proizvodnje između pet i sedam posto.

SDP takvoj Vladi postavlja balvane u vidu "izmišljenih političkih afera", kazao je Hebrang dodavši da je u interpelaciji kojom je SDP tražio smjenu ministra Branka Vukelića zbog afere "Brodosplit" na 3,5 stranice teksta bilo 27 jezičnih grešaka.

To znači da nitko od SDP-ovaca u Saboru tu interpelaciju nije ni pročitao, ili su nepismeni, a u tom im se slučaju ispričavam, rekao je Hebrang.

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić podsjetio je na najave HDZ-a u prošloj kampanji o 400 novih poduzetničkih zona, na što su se konkurenti smijali, a dosad je uz pomoć 300 milijuna kuna državnih subvencija otvoreno 284 zona, u kojima radi 1.260 poduzeća s 18.600 zaposlenih.

Broj od 400 zona bit će dosegnut do izbora krajem godine, obećao je Vukelić.

Poduzetnicima je ova Vlada podijelila 200 milijuna kuna bespovratnih potpora. Prije tri godine jedan poduzetnik dolazio je na trideset radno aktivnih ljudi, a sada na svakog dvanaestog.

To su pravi razlozi što me SDP napada, jer je HDZ pokrenuo Hrvatsku i na dobrom je putu, rekao je Vukelić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙