FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove prostorije studentskoga savjetovališnog centra u Rijeci

RIJEKA,20. veljače 2007.(Hina) - U Rijeci su danas predstavljene nove prostorije Studentskoga savjetovališnog centra u zgradi Akademije primijenjene umjetnosti u sklopu Sveučilišnog kampusa na Trsatu.
RIJEKA,20. veljače 2007.(Hina) - U Rijeci su danas predstavljene nove prostorije Studentskoga savjetovališnog centra u zgradi Akademije primijenjene umjetnosti u sklopu Sveučilišnog kampusa na Trsatu.

Studentski savjetovališni centar riječkog Sveučilišta otvoren je 1998. pri Filozofskom fakultetu, rekla je voditeljica Centra Ivanka Živčić-Bećirević. Grad Rijeka od 2001. financira rad Centra kroz godišnje projekte mjerodavnoga gradskog odjela.

Poticaj za osnivanje toga centra bila su iskustva s različitih sveučilišta u Europi i svijetu o prijekoj potrebi pružanja psihološke pomoći i potpore studentima, jer je po tadašnjim statističkim podacima samo 30 posto uspijevalo diplomirati, a od njih samo 17 posto u redovitu roku. Istraživanja provedena na riječkom Sveučilištu pokazala su da 64 posto studenata izražava tjeskobu povezanu sa studijem, a da ih je manje od 50 posto zadovoljno svojim vještinama i navikama učenja.

Centar nastoji stručnom psihološkom potporom pomoći studentima i drugim članovima akademske zajednice u postizanju akademskih i životnih uspjeha. Djeluje na načelu pojedinačnih savjetovanja, u kojima je do sada sudjelovalo više od 500 sveučilištaraca, ali i skupnih savjetovanja, posebno za studente s teškoćama u učenju i polaganju ispita, Osim toga Centar organizira tribine i radionice te podjeljuje informativni materijal.

U Centar najviše studenata dolazi s Filozofskog fakulteta jer je na tom fakultetu najviše studenata upućeno u mogućnosti Centra. Polovica ukupna broja problema koji muče studenti akademske su naravi, odnosno povezani su sa studijem, a dolaze i zbog anksioznosti, depresivnosti i međuljudskih odnosa.

Predstavljanju novih prostorija nazočili su i rektor Sveučilišta u Rijeci akademik Daniel Rukavina i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙