FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blanka Vlašić četvrta u Banskoj Bystrici

BANKA BYSTRICA/ZAGREB, 13. veljače 2007. (Hina) - Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić osvojila je četvrto mjesto na natjecanju u Banskoj Bystrici preskočivši 197 centimetara.
BANKA BYSTRICA/ZAGREB, 13. veljače 2007. (Hina) - Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić osvojila je četvrto mjesto na natjecanju u Banskoj Bystrici preskočivši 197 centimetara.

Nažalost, Blanka nije uspjela ponoviti rezultat iz prošle godine kada je u tom slovačkom gradu popravila hrvatski rekord preskočivši 205 centimetara.

Prvo mjesto osvojila je Bugarka Venelina Veneva preskočivši 202 cm što je najbolji rezultat sezone na svijetu. Druga je bila Talijanka Antonetta di Martino sa 200 centimetara što je novi nacionalni rekord, dok je treće mjesto osvojila Šveđanka Kajsa Bergqist (197).

Blanka se na "Euro SC Highjump Banska Bystrica" držala dogovorene taktike, ne izlazeći na zaletište u početnom dijelu natjecanja. Prvi i uspješan skok napravila na 185 cm, nakon propuštanja 175 i 180, a poslije i 188. Dva puta izlazila je na 191 cm, da bi 194 i 197 preskočila iz prve i u tom trenutku imala drugu poziciju iza Bergqist. Ostavila je tri rivalke da se bez nje ogledaju na visini od 2 metra, čekajući rasplet i dizanje letvice na 202 cm. Šveđanka nije uspjela na 2 metra, dok su Veneva u prvom pokušaju i Di Martino u drugom pokušaju svladale tu visinu. Naša šampionka se našla u poziciji da joj 202 cm u prvom pristupu osigura prvo mjesto. Ovaj put nije bilo dovoljno snage i koncentracije za novi podvig, te je konačno ostala na nezahvalnom 4. mjestu. Bugarka je nakon uspješnog skoka na 202 cm u prvom pokušaju postavila najbolji rezultat sezone, te tri puta bezuspješno napala svjetski rekord na 209 cm.

"Nisam se osjećala tako dobro kao u Bukureštu. Nisam mogla dobro reagirati nakon postizanja ubrzanja u posljednja četiri koraka," kazala je Blanka neposredno nakon skakanja.

Njezin trener Bojan Marinović je bio zadovoljan večerašnjom izvedbom skokova, osim kod dva posljednja pokušaja na 202 cm, kada je u želji da savlada visinu Blanka postizala preveliku brzinu da bi izdržala tako veliki finalni pritisak.

Za sedam dana, 20. veljače, Blanka će u Stockholmu imati sljedeći 7. ovosezonski nastup.

REZULTATI:

 1. Venelina Veneva (Bug)      202 cm (najbolji rezultat sezone na svijetu)
 2. Antonetta di Martino (Ita) 200 cm (nacionalni rekord/
 3. Kajsa Bergqist (Šve)        197 cm
 4. BLANKA VLAŠIĆ (HRV)        197 cm...

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙