FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana sjednica Povjerenstva za decentralizaciju Vlade RH

ZAGREB, 12. veljače 2007. (Hina) - Povjerenstvo za decentralizaciju Vlade Republike Hrvatske održalo je danas sjednicu u prostorijama Središnjeg državnog ureda za upravu.
ZAGREB, 12. veljače 2007. (Hina) - Povjerenstvo za decentralizaciju Vlade Republike Hrvatske održalo je danas sjednicu u prostorijama Središnjeg državnog ureda za upravu.

Predsjednik Povjerenstva državni tajnik Antun Palarić izrazio je zadovoljstvo zbog aktivnog sudjelovanja u radu Povjerenstva i Hrvatske zajednice županija, čiji je predsjednik Damir Bajs istaknuo potrebu za partnerskim odnosom u cjelokupnom procesu decentralizacije, priopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za upravu.

Voditelj CARDS projekta "Jačanje sposobnosti upravne decentralizacije" Giovanni Morsiani u polugodišnjem izvješću na sastanku je prezentirao procjenu stanja u sektorima zdravstva, socijalne skrbi i obrazovanja ističući pritom i smjernice za daljnju decentralizaciju.

U prvoj fazi projekta članovi tima CARDS-a obišli su i neke jedinice lokalne i regionalne samouprave s ciljem upoznavanja s projektom i dobivanja komentara na Procjene opcija reforme i decentralizacije po sektorima.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija Damir Bajs Hini je izjavio da je na sastanku dogovoreno da se svi materijali o kojima se razgovaralo prezentiraju izvršnom odboru Zajednice te da se izrade prijedlozi koji bi išli za time da Hrvatska dostigne razinu Europske unije i što se tiče decentralizacije. Bajs je rekao kako vjeruje da će to biti koristan doprinos u stvaranju partnerskih odnosa s Vladom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙