FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak 12. veljače

ZAGREB, 11. veljače 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 12. veljače.
ZAGREB, 11. veljače 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 12. veljače.

CAVTAT - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorit će Dnevni boravak za starije osobe u sklopu provedbe programa međugeneracijske solidarnosti "Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama". Nakon toga potpredsjednica Kosor potpisat će sa županicom Dubrovačko-neretvanske županije Mirom Buconić Ugovor o provedbi programa "Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama" na području Općine Konavle u 2007. godini, ("Marijin dom", Ante Starčevića 36, u 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi na temu "Tko manipulira teškom zbiljom radnika - vrijeme je za skidanje maski lažnim sindikalistima". O tome će, među ostalima, govoriti i predsjednica tog sindikata Spomenka Avberšek, (Krešimirov trg 2/IV, dvorana 427, u 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, na kojoj će biti riječi o problemima u pregovorima za izradu i potpisivanje Dodatka Granskom kolektivnom ugovoru za zaposlene u ustanovama kulture, koje se financiranju iz državnog proračuna. Sudionici konferencije osvrnut će se i na položaj kulturnih djelatnika i odgovornost Ministarstva kulture za stanje u kulturi (Trg Francuske Republike 9, u 11 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Vojskovođa Svetozar Boroević (Mečenčani, 13. prosinca 1856. - Klagenfurt, 23. svibnja 1920.)" koju, u povodu 150. obljetnice njegova rođenja, organizira Hrvatski državni arhiv. Na izložbi će se vidjeti Boroevićeva pisma koja su najvrjedniji dio građe, jer se većina arhivske građa nalazi u Austriji. Izložba je u prosincu prošle godine bila postavljena u Mečenčanima, a 31. siječnja i u Petrinji (Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21, u 12 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Programski dokumenti Hrvatskih političkih stranaka i skupina 1842.-1914." priređivača Tihomira Cipeka i Stjepana Matkovića. Knjiga objedinjuje izvorne dokumente političkih stranaka iz zemalja s većinskim hrvatskim stanovništvom u 19. stoljeću, a predstavit će je recenzenti Nikša Stančić, Nenad Zakošek i Zlatko Matijević, te urednik u nakladničkoj kući Disput Josip Pandurić (Hrvatski institut za povijest, Opatička 19, 11 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Neven Leskovar

popodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙