FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završena akcija "Adresa za novi početak" - darovan stan Dječjem domu Zagreb

ZAGREB, 9. veljače 2007. (Hina) -
ZAGREB, 9. veljače 2007. (Hina) -

Ključeve potpuno namještenog stana veličine 75 četvornih metara u Španskom ravnateljici Dječjeg doma Zagreb Jasni Ćurković Kelavi uručila je predsjednica Uprave Prve stambene štedionice Snježana Herceg.

Time je projekt Stambenih zajednica, koji je prije 10 godina prvi u Hrvatskoj pokrenuo Dječji dom Zagreb, dobio prvi stan u trajno vlasništvo.

Akcija "Adresa za novi početak" pokrenuta je s ciljem pomaganja uspješne socijalizacije mladih štićenika domova za nezbrinutu djecu, koji su s navršenih 18 godina prisiljeni napustiti sustav života u domovima i osamostaliti se.

Štićenici u Stambenoj zajednici najčešće ostaju do dvije godine, a dom snosi sve troškove stanovanja.

Od početka programa kroz stambenu zajednicu prošlo je 90-ak mladih, a svake godine samo u Zagrebu oko trideset mladih osoba treba smještaj.

Nakon Zagreba, stambene zajednice osnovane su u Osijeku, Rijeci, Splitu, Slavonskom Brodu i Puli, a očekuju se osnivanja i u drugim sredinama.

U Hrvatskoj trenutačno djeluje 14 državnih dječjih domova u kojima prosječno boravi oko 1200 djece. U Zagrebu godišnje boravi oko 320 djece, a 20-ak prelazi u stambene zajednice.

Ravnateljica Dječjeg doma Zagreb Jasna Ćurković Kelava rekla je da stambena zajednica na području grada Zagreba raspolaže sa šest ustupljenih prostora, no Prva stambena štedionica je prva tvrtka koja je darovala potpuno opremljeni stan koji je prešao u trajno vlasništvo Dječjeg doma Zagreb.

Prva stambena štedionica osigurala je sredstva za kupnju trosobnog stana izdvajanjem dijela prihoda od naknade za sklapanje ugovora o stambenoj štednji ili kreditu, a akcija je trajala od 16. listopada 2006. do kraja siječnja 2007.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙