FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 8. veljače 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 8. veljače 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

DRESDEN - Jedna je 15-godišnjakinja iz njemačkoga grada Goerlitza osuđena na dva tjedna zatvora zbog toga što je uporno markirala nastavu, objavilo je ministarstvo obrazovanja istočnonjemačke savezne države Saske. Prema priopćenju ministarstva, odluku je donio okružni sud jer roditelji učenice nisu platili globu, a ona je odbila sudjelovati u društvenokorisnome radu. Tinejdžerica je bila izostala s velikoga broja sati, a u zatvor na odsluženje dvotjedne kazne mora se javiti za koji mjesec, priopćilo je ministarstvo.

RIM - Arheolozi su pronašli dva zagrljena kostura iz razdoblja neolitika (mlađeg kamenog doba) koji su pokopani izvan Mantue, 40 kilometaera južno od Verone, talijanskog romantičnog grada u kojem su živjeli Romeo i Julija. Ovi zagrljeni prethistorijski ljubavnici pokopani su prije pet do šet tisuća godina. Arheologinja Elena Menotti, koja vodi iskapanja, rekla je da se radi o muškarcu i ženi, te da se vjeruje da su umrli mladi. "Koliko mi znamo, ovo je jedinstven slučaj", rekla je Menotti za Associated Press iz Milana. "Dosad se nije čulo za takva zajednička pokapanja u razdoblju neolita, a ovi se čak i grle".

BERLIN - Američki časopis Vanity Fair u srijedu je izašao na njemačkom tržištu otkrivajući da je holivudski par Brad Pitt i Angelina Jolie kupio stan od 600 m2 u središtu Berlina. Dvoje glumaca koji su u više navrata posjetili njemački glavni grad zadnjih mjeseci, odlučili su se za mansardu u četvrti Mitte, nedaleko Alexanderplatza, nekadašnjeg središta istočnog Berlina Angelina Jolie u nekoliko je navrata kazala kako ne želi da njezina djeca odrastaju u Hollywoodu. Vanity Fair podsjeća kako je par Pitt/Jolie već iznio namjeru da se nastani u Europi te da već posjeduje stan u Parizu. Brad i Angelina imaju kći Shiloh, rođenu u svibnju prošle godine u Namibiji. Glumac je, osim toga, posvojio dvoje djece Maddoxa i Zaharu, koje je prethodno posvojila njegova družica. Mjesečnik u SAD-u, Vanity Fair bit će tjednik u Njemačkoj i trebao bi se izdavati u 120.000 primjeraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙