FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izdane desetogodišnje državne obveznice u iznosu od 2,5 milijarde kuna

ZAGREB, 8. veljače 2007. (Hina) - Izdane desetogodišnje državne obveznice u iznosu od 2,5 milijarde kuna
ZAGREB, 8. veljače 2007. (Hina) - Izdane desetogodišnje državne obveznice u iznosu od 2,5 milijarde kuna

HINA - Financijski servis

Ministarstvo financija izdalo je danas na domaćem tržištu desetogodišnje obveznice u iznosu od 2,5 milijarde kuna, objavili su iz Privredne banke Zagreb (PBZ), jednog od aranžera tog izdanja.

Uz PBZ aranžeri izdanja su Erste&Steiermärkische Bank, Raiffeisenbank Austria, Societe Generale-Splitska banka i Zagrebačka banka, a u sindikat banaka na primarnom tržištu uključene i Hrvatska Poštanska Banka i Hypo Alpe-Adria-Bank kao su-aranžeri.

Rok dospjeća novih državnih obveznica je 8. veljače 2017. godine, kamatna stopa iznosi 4,750 posto godišnje, prinos izdanja je 4,91 posto, a cijena izdanja je 98,748 posto.

Obveznice će biti uvrštene u prvu kotaciju (Službeno tržište) Zagrebačke burze kao i u depozitorij, prijeboj i namiru Središnje depozitarne agencije.

Izdanje je gotovo u cijelosti plasirano na domaćem tržištu institucionalnim investitorima, čija potražnja za novim obveznicama u potpunosti zadovoljava ukupan ponuđeni iznos izdanja, navodi se u priopćenju.

Iz PBZ-a navode da je Ministarstvo financija, u cilju zaustavljanja rasta vanjskog duga iniciranog emitiranjem državnog duga, odlučilo izdati još jedno kunsko izdanje obveznica, ovaj put desetogodišnje, s ciljem daljnjeg jačanja kunske krivulje prinosa i domaćeg tržišta.

Vlada je odluku o izdanju nove emisije državnih obveznica donijela početkom veljače, a ministar financija Ivan Šuker tada je najavio da će se oko 850 milijuna kuna utrošiti na otplate glavnica inozemnog i domaćeg duga duga, a dio za isplatu poticaja poljoprivredi. Naime, uz 250 milijuna kuna poticaja koje je već isplatilo Ministarstvo poljoprivrede do ožujka ove godine isplatit će se još nešto više od milijardu kuna, kazao je tada Šuker.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙