FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 8. veljače 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 8. veljače 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Liječnički tim predsjednika SDP-a Ivice Račana, nakon dodatnih pretraga u Gradskoj bolnici u Muenchenu, sumnja u primarni tumor lijevog bubrega s metastazama u području desnog ramena, što će konačno biti potvrđeno daljnjim pretragama, izvijestio je večeras SDP. SDP ističe da će o svim novim činjenicama vezanima uz liječenje Ivice Račana javnost i dalje pravodobno obavještavati te zahvaljuje svima koji poštuju Račanov apel za liječenje u miru bez medijskoj pritiska na liječnike i bolnicu.

ZAGREB - SDP nastavlja pripreme za jesensku izbornu pobjedu, izjavila je danas potpredsjednica stranke Željka Antunović, uoči sastanka SDP-ovog izbornog stožera u sjedištu stranke. Naglasila je kako se SDP-ovci ne opterećuju tko će na izborima predvoditi njihov tim jer je SDP još jesenas, imenovanjem koordinatora po izbornim jedinicama, započeo s izbornim pripremama. Antunović je napomenula da SDP-ov stručni tim dovršava stranački izborni program, čiji će se najvažniji elementi, porast plaća i mirovina odnosno životnog standarda, temeljiti na gospodarskom rastu od najmanje šest posto.

ZAGREB - Hrvatski sabor završio je današnji rad raspravom o vladinu prijedlogu izmjena Izbornog zakona za parlamentarne izbore koji, po riječima državnog tajnika Središnjega državnog ureda za upravu Antuna Palarića, donosi nekoliko malih i nužnih poboljšanja, ali ne mijenja sam izborni sustav. Izmjenama se predlaže brisanje odredaba o profesionalnom Državnom izbornom povjerenstvu (DIP), budući da je u međuvremenu promijenjen Zakon o Državnom izbornom povjerenstvu. Upravo taj prijedlog naišao je na protivljenje oporbenih zastupnika, koji nelogičnim smatraju stvaranje "mješovitog" Državnog izbornog povjerenstva, u kojemu bi, uz šest profesionalaca, sjedila i tri suca Vrhovnog suda.

ZAGREB - Hrvatski sabor sutra će razmotriti vladin konačni prijedlog novog zakona o popisima birača, po kojemu bi se popisi morali voditi u elektroničkom obliku. Vlada predlaže i da se diplomatske misije i konzularna predstavništva u inozemstvu obvežu na vođenje prethodne registracije birača koji će glasovati na njihovu području. Vlada je prihvatila prijedlog Odbora za ljudska prava da se biračima u zatvorenim omotnicama šalju podaci koje o njemu sadrži popis birača. Odbacila je, međutim, prijedlog zastupnika nacionalnih manjina da se kandidatima na izborima omogući uvid u nacionalnost birača, kao i prijedloge nekih stranaka da se birački popisi učine javnim dokumentom.

ZAGREB - Samoborska tvrtka Armko Smart, koja posluje u sklopu ukrajinske Smart grupe, odustala je od kupnje Željezare Split, pa je Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju na današnjoj telefonskoj sjednici odlučio da se hitno raspiše novi natječaj, izvijestio je na konferenciji za novinare potpredsjednik Vlade i predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju Damir Polančec. Najavio je da bi raspisivanje novog natječaja sutra, također na telefonskoj sjednici, trebala potvrditi i Vlada. Kao razlog odustajanja, rekao je Polančec, iz Armko Smarta su naveli da nisu u ovom trenutku u mogućnosti preuzeti sve obveze koje su naveli u svojoj ponudi.

ZAGREB - Do konca veljače pojedinačni programi sanacije i restrukturiranja brodogradilišta moraju se predstaviti sindikatima i zaposleničkim vijećima u svim brodogradilištima, izjavio je potpredsjednik Vlade Damir Polančec prenoseći rezultate današnjeg sastanka održanog u Ministarstvu gospodarstva s predsjednicima i članovima uprava, te predstavnicima svih sindikata koji djeluju u brodogradilištima. Polančec je najavio da je individualni programi sanacije i restrukturiranja brodogradilišta javnosti biti predstavljeni kada nadzorni odbori i skupštine potvrde rezultate poslovanja svakog pojedinog brodogradilišta, i kada se u potpunosti završe konzultacije s Europskom komisijom, odnosno kada ih Vlada bude spremna potvrditi.

ZAGREB - Udruga "Jedino Hrvatska" danas je osudila zatvaranje novinara Domagoja Margetića i ocijenila da je to "barbarski i osvetnički čin", koji je uslijedio kao plod suradnje hrvatskih vlasti i haške tužiteljice Carle del Ponte. Margetić, kažu, nije objavio laž ili neistinu i ako je tko kriv za objavljivanje imena svjedoka, onda je to kriva sama institucija, ocjenjuju u toj Udruzi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙