FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak 8. veljače

ZAGREB, 7. veljače 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 8. veljače.
ZAGREB, 7. veljače 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 8. veljače.

ZAGREB - Nastavak 24. sjednice Hrvatskog sabora (Trg sv. Marka 6, u 9.30 sati).

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica, obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor s članovima Nacionalnog odbora za provedbu kampanje Vijeća Europe za borbu protiv nasilja nad ženama, uključujući i obiteljsko nasilje, uručit će predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu i saborskim zastupnicima bedževe s logotipom i sloganom te kampanje, te druge promidžbene materijale. Kampanja je započela u Hrvatskoj krajem 2006., u skladu s naputcima Vijeća Europe koje je ovu godinu proglasilo Godinom borbe protiv nasilja nad ženama, uključujući i obiteljsko nasilje (Trg sv. Marka 6, 13.30 sati).

ZAGREB - Ministar znanosti obrazovanja i športa Dragan Primorac i profesor zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Mario Kovač predstavit će e-indeks - studentsku pametnu elektroničku karticu. Cilj te kartice je smanjenje troškova poslovanja i olakšanje administrativnih procedura studentskih referada, kao i veća mobilnost studenata. Nakon predstavljanja, dekan FER-a Vedran Mornar i predsjednik Uprave Končara Darinko Bago potpisat će Ugovor o donaciji računala vrijednih 120 tisuća kuna (FER, Unska 1, 9.30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare kluba zastupnika PGS-a, SBHS-a i MDS-a na temu Pokretanje aktivnosti Regionale za grad Zagreb - predstavljanje Koordinacije PGS, SBHS i MDS za Grad Zagreb. Na konferenciji će govoriti Željko Pavlic, Nikola Ivaniš i Vilim Herman (Trg sv. Marka 6, 10.30 sati).

ZAGREB - Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja organiziraju mirni prosvjed protiv međunarodne konferencije o utvrđivanju istine nakon ratnih sukoba, koja bi se trebalo održati 8. i 9. veljače u Zagrebu, a na kojoj je najavljen dolazak i glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte. Udruge pozivaju predstavnike hrvatske vlasti da ne sudjeluju u radu konferencije (Hotel Sheraton, 9 sati).

ZAGREB - Presuda Nevenki Tuđman, optuženoj da je svom bivšem poslovnom partneru Igoru Kneževiću namjestila posao u Ministarstvu znanosti i za uzvrat od njega godinama dobivala provizije. Nevenka Tuđman u završnoj je riječi optužila Kneževića da je tijekom postupka lagao i stalno mijenjao iskaze, a da ga USKOK štiti. U USKOK-u tvrde da je Nevenka Tuđman nezakonito dobila 980.000 kuna provizije, pa je sudu predloženo da joj se taj novac oduzme. Ponovljeno suđenje Nevenki Tuđman počelo je sredinom prosinca prošle godine, nakon što je Vrhovni sud ukinuo prvostupanjsku oslobađajuću presudu (Zrinjevac 5, 13 sati).

ZAGREB - Tribina Hrvatskog društva katoličkih novinara, u povodu Stepinčeva, na temu "Unatoč osudama i presudama - narodni stožer i svetac", na kojoj će gostovati gospićko-senjski biskup Mile Bogović (Kaptol 27, 19,30 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

popodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙