FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradska skupština o poslovima Grada sklopljenim direktnom pogodbom, Cvjetnom trgu...

ZAGREB, 7. veljače 2007. (Hina) - Zagrebačka Gradska skupština današnju je sjednicu počela aktualnim satom, a među pitanjima upućenih zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, bilo je i pitanja o poslovima grada sklopljenim direktnom pogodbom, projektu uređenja prostora na Cvjetnom trgu i gradnji dvorana za svjetsko rukometno prvenstvo.
ZAGREB, 7. veljače 2007. (Hina) - Zagrebačka Gradska skupština današnju je sjednicu počela aktualnim satom, a među pitanjima upućenih zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, bilo je i pitanja o poslovima grada sklopljenim direktnom pogodbom, projektu uređenja prostora na Cvjetnom trgu i gradnji dvorana za svjetsko rukometno prvenstvo.

Zastupnica HDZ-a Margareta Mađerić pitala je gradonačelnika izbjegava li Zakon o javnoj nabavi iz neznanja ili zato što je, kako je rekla, toliko duboko ogrezao u te nelegalne poslove.

Mađerić je rekla da Državno odvjetništvo provjerava 115 poslova koje je Zagreb sklopio direktnom pogodbom vrijednih više od 150 milijuna kuna.

Bandić joj je na to odgovorio da joj je netko dobro napisao govor, da se neće spuštati na njezinu razinu, jer za optužbe mora imati argumente. Poručio joj je neka čuva dignitet Gradske skupštine i njega kao gradonačelnika.

Također je istaknuo da će danas na Internetskoj stranici Poglavarstva biti podaci o javnim nabavama grada u 2005., a za tjedan dana i za 2006. Rekao je da je za to da pravna država radi svoj posao, pa ako je nešto nezakonito, neka to prijavi.

Bandić je također Mađerić rekao da je neko vrijeme bila odsutna (na porodiljnom) pa da zbog toga nije bila dovoljno informirana, ali da joj je on to već oprostio, dodavši kako u Bibliji piše "Istina će vas osloboditi".

Mađerić se na to obratila predsjednici Skupštine Tatjani Holjevac i zamolila da zastupnike zaštiti od seksističkih istupa. "Ako sam bila na porodiljnom to ne znači da nisam informirana", rekla je Mađerić.

Podsjetila je i na ugovor s T-HT sklopljen direktnom pogodbom, ali tek nakon što je za to saznala javnost proveo se javni natječaj.

Katarina Fuček (HDZ), pitala je gradonačelnika o uređenju određenih prostora na Cvjetnom trgu. "Ne samo da se niste uključili u konstruktivnu raspravu pronalaženja najboljeg rješenja, što bi savjestan gradonačelnik morao, nego ste 'dolijevali ulje na vatru', pripremali materijale za donošenje po hitnom postupku i tvrdili da idete do kraja bez obzira tko što kaže", rekla je Fuček.

Bandić je odgovorio da se s projektom revitalizacije trebalo krenuti prije 3 do 4 godine te da će se mišljenje struke i javnosti poštivati do kraja i da se neće graditi dok se ne nađe kompletno rješenje. Podsjetio je da treba poštivati tri stvari - treba očuvati povijesne jezgre, povijesne matrice i zagrebački identitet, a također i osigurati rješenje prometa, istaknuo je.

Davor Bernardić (SDP) je pitao Bandića postoje li lokacije za rukometnu dvoranu, hoće li sve biti gotovo u predviđenom roku i tko je predložio rukometni zakon.

Bandić je za dva tjedna najavio konferenciju za novinare o rukometu te rekao da slijede još dogovori s Vladom i odluke o konkretnim lokacijama. istaknuo je da nije on predložio rukometni zakon već su svi gradonačelnici bili za to da se skrati procedura gradnje dvorana.

Tomislav Babić (HDZ) također je pitao Bandića je li Zagreb pred bankrotom ako nije u stanju napraviti rukometnu arenu u Blatu nego ide rekonstruirati staru športsku dvoranu, što struka ne podržava.

Bandić mu je odgovorio da Zagreb nije pred bankrotom i da za gradnju postoje tri lokacije.

Pero Hrgović (HSP) pitao je koliko će se tolerirati nezakonitost rada ravnatelja Osnovne škole Luka I u Sesvetama, na što mu je Tihomir Tonković iz Gradskog ureda za obrazovanje odgovorio da inspekcija za to zna i da je sada potez na školskom odboru da razriješi ravnatelja.

Gradska skupština nastavlja s radom a na dnevnom redu je i odluka o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Koncertne direkcije Zagreb, o davanju jamstva Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak za kredit ZET-u te stavljanja izvan snage odluka o donošenju više urbanističkih planova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙