FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 7. veljače

ZAGREB, 7. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 7. veljače.
ZAGREB, 7. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 7. veljače.

ZAGREB - Financijska agencija (FINA) predstavit će na konferenciji za novinare vlastitu mrežu mjenjačnica "FINA mjenjačnica". Otvaranjem mjenjačnica u gotovo 150 poslovnica FINA-e širom Hrvatske to će postati i najšira mreža mjenjačnica u Hrvatskoj. (10,30 sati, FINA, Koturaška 43)

ZAGREB - Institut za javne financije i Zaklada Friedrich Ebert predstavit će knjigu "Pridruživanje Hrvatske Europskoj uniji - Izazovi sudjelovanja", koja se, među ostalim, bavi iskustvima pregovora, euroskepticizmom, reformama na putu i EU i sl. O knjizi i izazovima pridruživanja Hrvataske EU govorit će predstavnici Instituta i Zaklade, kao i njemački veleposlanik Hans Jochen Peters. (12,00 sati, Hrvatski novinarski dom, Perkovčeva 2)

ZAGREB - Reputation Institut dodijelit će nagrade za poslovni ugled "Reputation Institute Award", za koju je nominirano 20 hrvatskih tvrtki. Uz dodjelu nagrada, održat će i predavanje "Poslovni ugleda kao kapital budućnosti". (12,00 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1)

ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda (HEP) predstavit će svoje prvo vozilo na biodizel. Izradom studije zagrebačkog Agronomskog fakulteta o korištenju biodizela za pogon motornih vozila voznog parka HEP-a stvorili su se uvjeti za provedbu pilot-projekta korištenja biodizela u HEP-u te je odabrano poslovno vozilo čiji će se rad sustavno pratiti kroz dulje razdoblje u suradnji s proizvođačem vozila, domaćim znanstvenim institucijama i laboratorijima. (11,30 sati, Trafostanica Elektre Zagreb, Meršićeva bb)

PULA - U pulskom hotelu Histria otvara se 14. gospodarska izložba hrvatskih proizvođača hrane, pića i opreme za ugostiteljstvo "Histria 2007.". Među 200 izlagača iz cijele zemlje predstavit će se i četrdesetak istarskih. Pod zaštitnim znakom hrvatske kvalitete nastupit će izlagači iz svih hrvatskih županija. Glavni cilj izložbe je promidžba tvrtki i proizvoda te kvalitetna priprema za turističku sezonu. (11.00 sati, hotel "Histria")

ZAGREB - Manje od polovice registriranih poslovnih subjekata u Hrvatskoj je i aktivno, a u svakom drugom aktivnom poslovnom subjektu nema ni jednog zaposlenog, proizlazi iz podataka Državnog zavoda za statistiku o broju i strukturi poslovnih subjekata u prosincu prošle godine. Prema tim podatcima, krajem prošle godine u Hrvatskoj je u administrativnim registrima bilo ukupno 239.131 registrirani poslovni subjekt, ali ni svaki drugi nije bio aktivan. Naime, aktivno je bilo 111.072 poslovna subjekta ili 46,4 posto registriranih. Razlika je najmanja kod trgovačkih društava i od 107.850 registriranih trgovačkih društava aktivno bilo njih 85.245 ili 79 posto. S druge pak strane tek svako deseto registrirano poduzeće i zadruga bili su aktivni - od 82.443 registrirana poduzeća i zadruge, aktivno je bilo njih tek 9,9 posto ili 8.133.

ZAGREB - U obrtu i slobodnim profesijama u Hrvatskoj je u prosincu prošle godine bilo 258.678 zaposlenih što je za 0,7 posto manje u odnosu na studeni, priopćeno je iz Državnog zavoda za statistiku. Pritom je u obrtu evidentirano 243.755 zaposlenih, a u slobodnim profesijama 14.923. Najveći broj zaposlenih registriran je u trgovini na veliko i malo i popravku motornih vozila i iznosio je 48.013. U prerađivačkoj industriji bilo je 43.534 zaposlenih, u djelatnosti hotela i restorana 37.883, a u građevinarstvu 37.547. Promatrano samo po slobodnim profesijama, najviše zaposlenih, 6.109, bilo je krajem prošle godine u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi, a 3.528 u poslovanju nekretninama, iznajmljivanju i poslovnim uslugama.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙