FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 6. veljače 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:
ZAGREB, 6. veljače 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

KREFELD - Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija odradila je prve treninge u Krefeldu gdje će od petka do nedjelje odigrati susret prvog kola Svjetske skupine protiv Njemačke, a potom je održana i novinarska konferencija. Hrvatski reprezentativci zadovolji su podlogom koji su postavili Nijemci i vrlo su optimistični uoči početka susreta.

"Podloga je dobra. Riječ je o 'rebound aceu', koji je sporiji od podloge na kojoj se igrao Zagreb Indoors, no slična je podlogama na kakvima se igraju ATP turniri u Madridu i Rotterdamu," kazao je prvi hrvatski reket Ivan Ljubičić.

Na sličnoj podlozi hrvatski tenisači su u Carsonu pobijedili Amerikance i započeli put prema naslovu. "Ne bih imao ništa protiv da tako bude i sad," dodao je Mario Ančić.

PATTAYA - Hrvatska tenisačica Jelena Kostanić Tošić nije uspjela proći prvo kolo WTA teniskog turnira Pattayji. Jelena je izgubila 1:6, 3:6 od Amerikanke Vanie King, 18-godišnje djevojke s kojom često igra u paru. Od iste suparnice Jelena Kostanić je izgubila i potkraj prošle godine u Bangkoku.

RIM - Prema pisanju talijanskog lista Gazzeta delo Sport pet talijanskih prvoligaša i većina drugoligaša svoje će utakmice igrati bez prisustva publike. Ovu bi odluku trebala objaviti Vlada na sutrašnjem sastanku na kojem će se predstaviti paket mjera za ozdravljenje talijanskog nogometa. Kako je najavljeno, najvažnija odluka Vlade biti će da publika neće moći prisustvovati utakmicama na stadionima koji ne ispunjavaju sve sigurnosne kriterije. Kako tvrdi Gazzeta licencu sigurno neće dobiti stadioni Ascolia, Atalante, Catanie, Chieva i Udinesea i ti bi klubovi do kraja sezone igrali bez publike. Pored toga na još devet stadiona navijači će smjeti ući jedino na zapadnu i istočnu tribinu, što znači da će najvatreniji navijači ostati bez svojih mjesta na stadionu. Na toj listi se nalazi i stadion San Siro na kojem igraju Inter i Milan, te Artemio Franchi, dom Fiorentine. Problema neće imati jedino Roma, Palermo, Siena i Torino, čiji stadioni ispunjavaju sve standarde. U Serie B većina od 22 kluba neće dobiti dozvole.

AMSTERDAM - Nizozemski državni tužitelj zatražio je zatvorsku kaznu od 10 mjeseci za izbornika ruske nogometne reprezentacije Guusa Hiddinka zbog utaje poreza. Prema tvrdnjama tužiteljstva legendarni nizozemski stručnjak je utajio 1.4 milijuna eura lažno se predstavljajući kao stanovnik Belgije od 2002. do 2003. godine. Prema nizozemskom zakonu maksimalna kazna za ovaj slučaj utaje je šest godina, dok tužitelji u Hiddinkovom slučaju traže 10 mjeseci zatvora. Naredno saslušanje održat će se 12. veljače, a proces bi se trebao završiti do konca ovoga mjeseca.

LONDON - Američki tajkuni George Gillett i Tom Hicks uspješno su okončali pregovore o kupovini najtrofejnijeg engleskog nogometnog kluba Liverpoola što će ih ukupno stajati oko 400 milijuna funta. Pored 175 milijuna eura, koliko će platiti sve klupske dionice, američki milijarderi su pristali pokriti 45 milijuna funta duga, od ukupno 80 milijuna funta koliko su "Redsi" trenutačno dužni, a Gillett i Hicks su se obvezali da će osigurati i dodatnih 215 milijuna funta za izgradnju novog stadiona, te kupovinu pojačanja. Liverpool je u rujnu prošle godine dobio sve potrebne dozvole za gradnju novog stadiona sa 60.000 mjesta i očekuje se da će napustiti Anfileda na kojem igra punih 114 godine koncem 2009. godine.

LONDON - Premda se činilo kako će se Wayne Rooney oporaviti do srijede, napadač Manchester Uniteda neće biti spreman za nastup u prijateljskom ogledu reprezentacija Engleske i Španjolske što će se u srijedu igrati na Old Traffordu. Umjesto Rooneya zaigrat će napadač Liverpoola, Peter Crouch. Izbornik "Gordog Albiona" otkrio je i sastav koji će istrčati na travnjak Old Trafforda. Na vratima će priliku dobiti jedinica Watforda Ben Foster, u zadnjem redu će zaigrati Gary Neville, Rio Ferdinand, Jonathan Woodgate i Phil Neville, u vezi će igrati Steven Gerrard, Michael Carrick i Frank Lampard, na krilima će biti Shaun Wright-Phillips i Kieron Dyer, a u napadu Peter Crouch.

AARE - Švedska skijašica Anja Paerson osvojila je naslov svjetske prvakinje u superveleslalomu, prve ženske utrke Svjetskog skijaškog prvenstva u švedskom Aareu. Paerson (25) se zlata domogla sjajnom vožnjom pred domaćim navijačima i vremenom od 1:18.85 minuta, a to joj je i prva pobjeda u sezoni prije koje je operirala koljeno. Šveđanka je obranila zlato iz Bormia 2005. u ovoj disciplini, a nastavila je i sa tradicijom da na već četvrtom SP-u zaredom osvaja zlata - bila je prva u slalomu 2001, veleslalomu 2003, te veleslalomu i super-g utrci 2005. Srebro je osvojila Amerikanka Lindsey Kildow sa 32 stotinke zaostatka, a bronca je pripala austrijskoj veteranki Renate Goetschl, koja je imala 53 stotinke sporije vrijeme.

AARE - Talijanski skijaš Patrick Staudacher osvojio je naslov svjetskog prvaka u superveleslalomu, prvoj utrci Svjetskog prvenstva alpinaca u švedskom Aareu. Srebrnu medalju sa zaostatkom od 32 stotinke za Talijanom osvojio je Austrijanac Fritz Strobl, dok je bronca otišla Švicarcu Bruni Kernenu (+0.62). Na superveleslalomu su nastupila i tri hrvatska predstavnika, a najbolji rezultat ostigao je Natko Zrnčić Dim koji je bio 40. sa zaostatkom od 2.44 sekunde za pobjednikom. Ivan Ratkić je bio 51. (+3.40), a Tin Široki 52. (+3.48) od 64 skijaša koji su završili utrku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙