FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 6. veljače

ZAGREB, 5. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 6. veljače.
ZAGREB, 5. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 6. veljače.

ZAGREB - U Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka održat će se prezentacija Analize tržišta cestovnog prijevoza u Hrvatskoj, koju su izradili stručnjaci zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti. U dokumentu se analiziraju prijevozni zahtjevi i kapaciteti u Hrvatskoj, a posebna poglavlja posvećena su prijevoznom učinku teretnih vozila, problematici međunarodnih dozvola i troškovima u cestovnom prijevozu. Prometni stručnjaci uz ostalo ističu pogubnu usitnjenost hrvatskog prijevozništva, nedostatan broj međunarodnih dozvola te činjenicu da većinu uvozno-izvoznih prijevozničkih poslova obavljaju prijevoznici iz Bosne i Hercegovine i Slovenije. Upozorava se i na visoke fiksne troškove hrvatskih prijevoznika, koji su, kako se kaže u analizi, 20 do 50 posto veći od troškova koje ima konkurencija iz okolnih zemalja (10 sati, MMTPR, Prisavlje 14 - kongresna dvorana).

ZAGREB - Industrija nafte Ina predstavit će Studiju plinskih sustava za 19 gradova, na temelju znanja i iskustava Energetskog instituta Hrvoje Požar (12 sati, Ina Naftaplin, Šubićeva 29).

ZAGREB - Tvrtka Kompass info predstavit će svoj novi poslovni internet portal www.kompass.hr. Prema podacima Kompassa, portal sadrži podatke o 75 tisuća aktivnih trgovačkih društava u Hrvatskoj (11 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 3).

RIJEKA - U Primorsko-goranskoj županiji je potkraj prošle turističke sezone evidentirano ukupno 378 objekata za smještaj turista 61.528 smještajnih jedinica (soba, apartmana i mjesta za kampiranje), odnosno 158.671 stalnih postelja. U odnosu na prethodnu godinu godinu to je 7,3 posto više objekata, 5,4 posto više smještajnih jedinica i 3 posto više postelja, podaci su iz primorsko-goranske županijske uprave. Iako je broj stalnih postelja povećan u odnosu na prethodnu godinu, još nije dostignut broj stalnih postelja iz 1990. kada je u toj županiji bilo ukupno 164.960 stalnih postelja.

ZAGREB - Prosječna otkupna cijena svinja na stočnim sajmovima Hrvatske u tjednu do 28. siječnja iznosila je 9,29 kuna za kilogram, što je za 2,9 posto niža cijena nego dva tjedna ranije te 11,5 posto niža od cijene iz godine ranije, podaci su Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi. Višak svinja na tržištu riješit će se organiziranim otkupom, a u Tržišnom informacijskom sustavu napominju kako se očekuje da će ponuđena količina za otkup biti veća nego je prvotno bilo očekivano.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙