FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pobjeda Indianapolis Coltsa u Super Bowlu

WASHINGTON, 5. veljače 2007.(Hina) - Momčad Indianapolis Coltsa, predvođena quarterbackom Peytonom Manningom, u nedjelju navečer je u kišnom Miamiju osvojila 41. Super Bowl, finale NFL-a profesionalne lige američkog nogometa, svladavši svojom uvjerljivom napadačkom igrom Chicago Bearse, ekipu s najboljom obranom u ligi, s rezultatom 29-17.
WASHINGTON, 5. veljače 2007.(Hina) - Momčad Indianapolis Coltsa, predvođena quarterbackom Peytonom Manningom, u nedjelju navečer je u kišnom Miamiju osvojila 41. Super Bowl, finale NFL-a profesionalne lige američkog nogometa, svladavši svojom uvjerljivom napadačkom igrom Chicago Bearse, ekipu s najboljom obranom u ligi, s rezultatom 29-17.

Za Coltse je to prvi naslov prvaka nakon 36 godina, a za NFL Super Bowl koji će po mnogo čemu ući u anale.

Bilo je to prvi Super Bowl s crnačkim trenerima na čelu obje momčadi, a Tony Dungy, glavni trener Coltsa, ostat će zabilježen kao prvi crnački trener koji je, tijekom 41. godine, podigao u zrak "Trofej Vincea Lombardia".

Također bilo je to prvo finale doigravanja NFL-a igrano po kiši i prvi Super Bowl na kojem je početni udarac završio zgoditkom - "touchdownom".

Taj senzacionalan početak, u kojem je njihov najefikasniji napadač Devin Hester uhvatio prvu ispucanu loptu i pretrčao 92 jarda (84 metra) za "touchdown", Bearsi kasnije nisu uspjeli kapitalizirati. Nakon vodstva u prvoj četvrtini od 14-6, Bearsi su stali i prepustili inicijativu momčadi Indianapolisa.

Manning je u prvoj četvrtini pronašao Reggiea Wayna s proigravanjem od 53 jarda za touchdown, nakon čega su Coltsi postupno preuzeli igru.

Poluvrijeme je završilo vodstvom Coltsa 16-14, a u trećoj čevrtini vodstvo je povećao pucač Adam Vinatieri pogotkom iz polja.

Utakmica je odlučena u zadnjoj četvrtini, kada je 11 minuta prije kraja Kelvin Hayden presjekao dodavanje Bearsa i pretrčao 56 jardi za zgoditak.

U situaciji kada je mokra lopta svima ispadala iz ruku, quarterback Coltsa Manning metodično je gradio igru svoje momčadi kratkim preciznim dodavanjima i forsiranjem "running" bekova Josepha Addaia i Dominica Rhodesa.

Rhodes je imao 21 nošenje lopte za osvojenih 113 jardi i jedan touchdown, a Addai 10 nošenja za 77 jardi. Doprinos pobjedi dao je i pucač Vinatieri, s tri pogotka iz polja. Vinatieri je ranije osvojio tri Super Bowla s New England Patriotsima, koje vodi trener hrvatskog podrijetla Bill Belichick.

Manning je s 25 dovršenih proigravanja od 38, u duljini od 247 jardi, jednim dodavanjem za "touchdown" i jednom presječenom loptom, na kraju proglašen najkorisnijim igračem finalnog meča, dodajući i taj trofej dugom popisu svojih igračkih dostignuća.

"Nije bilo panike, nitko nije odustajao. Držali smo se skupa kao momčad i osvojili smo ovaj trofej za našeg vođu Tonya Dungya. Teško je to izraziti riječima, ponosan sam što sam dio ove ekipe i ponosni smo što vraćamo trofej u Indianapolis", izjavio je nakon utakmice Manning.

Dulje od desetljeća, sportski novinari su priznavali Manningu da je među najboljim quarterbackovima svoje generacije, ako ne i najbolji, o čemu svjedoče i dvije titule najvrijednijeg igrača lige, uz glavnu zamjerku da nikada nije osvojio Super Bowl. Sada je pokazao da može briljirati i na Super Bowlu, najvećem i najgledanijem sportskom događaju u SAD.

Spektal na stadionu Dolphinsa u kišnom Miamiju u poluvremenu je uveličao Prince koji je imao idealan dekor za svoj Purple Rain.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙