FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virovitica: skup oštećenih štediša

VIROVITICA, , 4. veljače 2007. (Hina) - Oko 900 oštećenih štediša Zanatske štedno-kreditne zadruge i Štedno-kreditne zadruge Virovitica okupilo se danas u Društvenom domu u Virovitici tražeći povrat svog novca.
VIROVITICA, , 4. veljače 2007. (Hina) - Oko 900 oštećenih štediša Zanatske štedno-kreditne zadruge i Štedno-kreditne zadruge Virovitica okupilo se danas u Društvenom domu u Virovitici tražeći povrat svog novca.

Na skup su došli na poziv Udruge oštećenih štediša Zanatske štedno-kreditne zadruge i Štedno-kreditne zadruge Virovitica i stranke Demokratski centar.

Udruga oštrećih štediša i DC smatraju da je država odgovorna za nestanak novca jer, ističu, Ministarstvo financija nije uskratilo pravo na daljnje poslovanje Štedno-kreditnoj zadruzi, iako su nadzorom utvrđeni propusti u radu, zbog kojih je bilo i kaznenog progona odgovornih. Stoga će Republici Hrvatskoj uputiti zahtjev za mirno rješenje spora.

Država je ta koja treba obeštetiti prevarene štediše, no pravna država je zakazala, rekao je predsjednik Udruge Ivan Šantić.

"Smatramo da je povrat našeg novca političko pitanje, zato smo političare zvali u pomoć", rekao je, dodajući kako se odazvala predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt, koja je nazočila večerašnjem skupu.

Vesna Škare Ožbolt je otklonila mogućnost da oštećenim štedišama, koji su ostali bez 115 milijuna kuna, pomaže kako bi u predizbornoj godini pokupila političke poene.

Rekla je da je sa slučajem štedno- kreditnih zadruga upoznata kao ministrica pravosuđa dva mjeseca prije svoje smjene. Dodala je kako se u proteklih godinu dana nekoliko puta sastajala sa štedišama i kako će slučaj aktualizirati za saborskom govornicom.

Stečaj u Štedno-kreditnoj zadruzi otvoren je 3. ožujka 2006. i pred završetkom je. Zadruga nema novaca za obeštećenje štediša jer na žiro računu trenutno ima 9200 kuna, a od realnih prihoda očekuje se najviše 100.000 kuna s osnove povratka kredita. Prema izvješću stečajnog upravitelja Franje Otročaka stečajne mase nema ili je ona vrlo upitna pa naplata vjerovnika neće biti moguća, rečeno je na skupu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙