FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virovitica: nagrade najboljim proizvođačima duhana

VIROVITICA, 31. siječnja 2007. (Hina) - Uprava Hrvatskih duhana na današnjem je prigodnom skupu nagradila najbolje proizvođače duhana, svoje kooperante, na virovitičkom području u 2006. godini.
VIROVITICA, 31. siječnja 2007. (Hina) - Uprava Hrvatskih duhana na današnjem je prigodnom skupu nagradila najbolje proizvođače duhana, svoje kooperante, na virovitičkom području u 2006. godini.

Plaketu "Zlatni list" i 1500 kuna za najuspješnijeg proizvođača duhana na proizvodnom području Virovitica dobili su Ivica Brlas, Vlado Giba, Ivan Bungula i Jurica Fauković.

Plaketu "Veliki zlatni list" i 2000 kuna za najuspješnijeg proizvođača duhana u cijelom Proizvodnom centru dobio je Slavko Maturanec iz Korije.

Nagrada je ustanovljena ove godine s ciljem poticanja kvalitetnije proizvodnje duhana. Kriterij za dodjelu priznanja su količina i kvaliteta proizvedenog duhana i opća ocjena u primjeni agrotehničkih mjera te znanstvena spoznaja u proizvodnju duhana.

Nagrađeni kooperanti prošle su godine postigli iznad prosječni rezultat u posljednjih desetak godina, a proizveli su u prosjeku od 2400 do 2600 kilograma po hektaru.

"Ovom nagradom želimo potaknuti natjecateljski duh među proizvođačima duhana, ali i između proizvodnih područja Podravine, Slavonije i Baranje", kaže Mirko Boić, predsjednik Uprave Hrvatskih duhana dodavši kako se nada da će ove nagrade, dobri prošlogodišnji proizvodni rezultati, prosječno povećanje od jedne kune novčanog poticaja za kilogram duhana, stimulativnija otkupna cijena za kvalitetan duhan, trebali pridonijeti uspješnom ugovaranju ovogodišnje proizvodnje duhana.

Ove godine "Hrvatski duhani" planiraju ugovoriti proizvodnju na 10 posto većim površinama od prošlogodišnjih s ukupnom proizvodnjom od 11.000 tona.

Prošle godine duhan se na virovitičkom području proizvodio na 4300 hektara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙