FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 2. veljače

ZAGREB, 2. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 2. veljače.
ZAGREB, 2. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 2. veljače.

ZAGREB - Rezultate 18-mjesečne provedbe CARDS 2002 twinning projekta "Jačanje sposobnosti Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave" predstavit će Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj i hrvatska Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave. Provedbu tog projekta je sa 600 tisuća eura financira Europska unija, a twinning partner bila je Državna revizijska komisija Republike Slovenije. Osnovni cilj projekta je doprinijeti razvoju i jačanju pouzdanog i transparentnog sustava javne nabave u Hrvatskoj, kroz institucionalno razvijanje Državne komisije, te postići što viši stupanj usklađenosti hrvatskih standarda s europskima. (11,00 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - U sklopu provođenja Hrvatske izvozne ofenzive ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić održat će radni sastanak s predsjednicom Uprave tvrtke Ericsson Nikola Tesla Gordanom Kovačević, na kojem će biti riječi o iskustvima te tvrtke u nastupima na stranim tržištima te problemima s kojima se prilikom izvoza i u poslovanju susreću. Po završetku sastanka predviđene su izjave za novinare. (12,00 sati, Ericsson Nikola Tesla, Krapinska 45)

OSIJEK - Centar za poduzetništvo Osijek i Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organiziraju okrugli stol na temu "Izazovi razvoja poduzetništva u poljoprivredi: rizik, neizvjesnost i poslovno odlučivanje". Cilj je okruglog stola potaknuti javnu raspravu o upravljanju rizikom u poljoprivredi i ruralnom poduzetništvu, kao i razmjena informacija o projektima i aktivnostima koji se provode u Hrvatskoj i mogućim načinima rješavanja uočenih problema (12,00 sati, Ekonomski fakultet, Gajev trg 7)

ZAGREB - Microsoft Hrvatska predstavit će na konferenciji za novinare nove Microsoftove proizvode - operativni sustav Windows Vista i sustav Microsoft Office 2007., koji su početkom veljače ušli u maloprodaju u cijelom svijetu. Ti su proizvodi u Hrvatskoj premijerno predstavljeni u studenom prošle godine, od kada su raspoloživi za poslovne korisnike. (11,00 sati, Microsoft Hrvatska, Turinina 3)

ZAGREB - Krediti banaka u Hrvatskoj u 2006. nastavili su ubrzano rasti te su na kraju prošle godine premašili iznos od 190 milijardi kuna, od čega se nešto malo više od polovice odnosi na kredite stanovništvu, koje se lani zadužilo za novih 17 milijardi kuna. No, za razliku od ranije, lani je godišnja stopa rasta kredita poduzećima premašila onu građanima. Najnoviji podaci Hrvatske narodne banke o distribuciji kredita banaka po institucionalnim sektorima pokazuju da su ukupni krediti na kraju 2006. bili veći za 35,2 milijarde kuna nego prije godinu dana. Proizlazi da je zabilježena godišnja stopa rasta kredita od 22,7 posto. Pritom su krediti poduzećima imali godišnju stopu rasta od 26 posto, a građanima 21,8 posto. Ukupni krediti stanovništvu na kraju prošle godine iznosili su 95,7 milijardi kuna. Pojednostavljeno gledajući na svakog bi zaposlenog Hrvata u prosjeku 'otpalo' 67 tisuća kuna kredita.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙