FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 30. siječnja

ZAGREB, 29. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 30. siječnja.
ZAGREB, 29. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 30. siječnja.

ZAGREB - U Hrvatskoj udruzi poslodavaca, u okviru projekta Centar za europske predpristupne programe, održat će se prezentacija 'Novo programsko razdoblje EU fondova - IPA. Prezentaciju će održati državna tajnica Središnjeg državnog uredu za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU Martina Dalić. IPA (Instrument za predpristupnu pomoć) nastavak je predpristupnih fondova PHARE, ISPA i SAPARD (12 sati, HUP, Pavla Hatza 12).

VARAŽDIN - Glavne skupštine dioničara Varaždinske burze glasovat će o Odluci o odobravanju Ugovora o pripajanju Varaždinske burze Zagrebačkoj burzi, i to prijenosom na Zagrebačku burzu svoje cjelokupne imovine zajedno sa svim pravima i obvezama, u zamjenu za dionice Zagrebačke burze. Direktori dviju burzi taj su ugovor potpisali 21. prosinca prošle godine, a za njegovo stupanje na snagu potrebna je potvrda Skupština obiju burzi. Skupština Zagrebačke burze zakazana je za dan kasnije, a po završetku procesa pripajanja u Hrvatskoj će postojati samo jedna burza, koja će poslovati pod tvrtkom Zagrebačka burza, sa sjedištem u Zagrebu. Nakon završetka Skupštine Varaždinske burze, održat će se konferencija za novinare (oko 17,45 sati, Hotel Turist, Aleja kralja Zvonimira 1).

ZAGREB - Predstavnici AZ obveznog i dobrovoljnih mirovinskih fondova predstavit će na konferenciji za novinare rezultate poslovanja fondova u prošloj godini te poslovne planove za 2007. (11,00 sati, AZ fond, Grškovićeva 31)

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za studeni 2006. godine iznosila je 4.883 kune, objavio je Državni zavod za statistiku. To je za 298 kuna odnosno nominalno za 6,5 posto, a realno za 6,3 posto više u odnosu na plaću za listopad, a na takvo su pak povećanje plaća utjecale i isplate 'božićnica'. Među pojednim djelatnostima, najviša prosječna neto plaća po zaposlenom za studeni prošle godine isplaćena je u istraživanju i razvoju, u iznosu od 9.223 kune. Najniže prosječne plaće uobičajeno su imali zaposleni u proizvodnji odjeće i krznarstvu - 2.438

ZAGREB - Prosinac prošle godine četvrti je mjesec za redom u kojem se bilježi pad broja zaposlenih na mjesečnoj razini - u Hrvatskoj je u prosincu bilo ukupno 1.426.594 zaposlena, što je 0,5 posto ili 7.672 osobe manje nego li u studenom prošle godine, privremeni su podaci Državnog zavoda za statistiku. Pritom je u pravnim osobama u prosincu bilo 1.124.697 zaposlenih, što je 5.694 osobe ili 0,5 posto manje nego li u studenom. Broj zaposlenih u pravnim osobama u prosincu prošle godine u odnosu na studeni smanjen je u većini djelatnosti, u postotku najviše, za 6,8 posto, u hotelima i restoranima.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙