FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 26. siječnja

ZAGREB, 25. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 26. siječnja.
ZAGREB, 25. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 26. siječnja.

ZAGREB - U Ministarstvu financija održat će se prezentacija o primjeni Zakon ao sustavu unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru za čelnike - župane, gradonačelnike i načelnike - jedinica lokalne i područne samouprave. Zakonom o sustavu unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru, koji se primjenjuje od siječnja ove godine, propisuje se uspostava i razvoj sustava unutarnjih financijskih kontrola te upravljačka odgovornost odnosno obveza čelnika - ministara, direktora, ravnatelja, župana, gradonačelnika, načelnika i drugih rukovoditelja - u uspostavi tog sustava. Taj bi zakon trebao pridonijeti uspostavljanju unutarnje kontrole u javnom sektoru i suzbijanju korupcije. Uvodni govor održat će ministar financija Ivan Šuker (12,00 sati, Ministrstvo financija, Katančićeva 5).

ISTANBUL - U sklopu posjeta hrvatskog gospodarskog izaslanstva Turskoj održat će se sastanak Hrvatsko-turskog poslovnog vijeća, a pred početak skupa kraći susret ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića s predstavnicima Vijeća za vanjskotrgovinske odnose Turske. Na skupu će biti analizirane mogućnosti zajedničkog nastupa hrvatskih i turskih tvrtki na trećim tržištima, bit će predstavljen hrvatski privatizacijski portfelj, mogućnosti ulaganja u Hrvatsku, a hrvatski i turski gospodarstvenici održat će bilateralne susrete. Ministar Vukelić održat će konferenciju za turske i hrvatske novinare, a potom se sresti s istanbulskim gradonačelnikom Kadirom Topbasem.

OSIJEK - Predstavnici tvrtki Kandit Premijer, Viro i Sladorana Županja na sastanku s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem razgovarat će o izvozu šećera, raspodjeli kvota za šećer te budućnosti proizvodnje šećera u Hrvatskoj. Nakon sastanka bit će izjave za novinare (14,30 sati, Kandit Premijer, Frankopanska 99).

RIJEKA - Ugovor o kreditiranju poduzetništva prema Programu depozitnog kreditiranja potpisat će predstavnici riječke gradske uprave i Kvarner banke d.d. Program depozitnog kreditiranja namijenjen je poduzetnicima za programe razvoja gradskog turizma i za poticanje izvoza. Grad Rijeka beskamatno će u Kvarner banci položiti milijun kuna, a Banka će osigurati kreditni fond od 3 milijuna kuna iz kojeg će se poduzetnicima odobravati krediti po uvjetima povoljnijim od uobičajenih. (Salon grada Rijeke, Korzo 16 u 10 sati)

NOVA GRADIŠKA - Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu, Hrvatski stočarski centar i Brodsko-posavska županija organizatori su manifestacije 9. Poljoprivredno poduzetničke ideje 2007. U sklopu manifestacije održat će se niz predavanja poput operativnog programa razvitka povrtlarske proizvodnje, operativnog programa potpore proizvodnji slavonskog kulena te program održavanja kanalske mreže na području Brodsko-posvske županije. Manifestaciju će otvoriti ministar poljoprivrede Petar Čobanković (9,30 sati, Dom kulture M.A. Relković, Relkovićeva 4).

ZAGREB - Većina hrvatskih kućanstava, više od 87 posto, ima smještaj, kuću ili stan, u svom privatnom vlasništvu, pri čemu je njih manje od desetine opterećeno i obvezom otplate stambenog kredita, a njih oko 13 posto su 'podstanari'. Standard stanovanje više od polovice kućanstava svodi se pak na stambeni prostore sa do dvije sobe. Istodobno, zanimljiv je podatak da drugi stan ima 10,3 posto kućanstava. Neki su to od pokazatelja o uvjetima stanovanja hrvatskih kućanstava sadržanih u opsežnoj Anketi o potrošnji kućanstava u 2005. godini koju je proveo Državni zavod za statistiku na uzorku od 2.727 kućanstava. Podaci o vrsti smještaja govore da 70,9 posto kućanstava u Hrvatskoj živi u kućama, a 28,9 posto u stanovima.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙