FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 25. siječnja

ZAGREB, 25. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 25. siječnja.
ZAGREB, 25. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 25. siječnja.

ANKARA - U sklopu posjeta hrvatskog gospodarskog izaslanstva Turskoj, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić susrest će se s turskim ministrom industrije i trgovine Aliem Coskunom, a središnji događaj dana je poslovni skup 'Mogućnosti gospodarske suradnje i ulaganja', koji započinje susretom ministra Vukelića s predsjednikom Unije turskih gospodarskih komora za robnu razmjenu. Na skupu će biti dan pregled turskog gospodarstva i mogućnosti ulaganja, te prezentacija hrvatskih gospodarskih potencijala, a hrvatski i turski gospodarstvenici održat će bilateralne susrete. Ministar Vukelić sastat će se i s gradonačelnikom Ankare Melihom Gokcekom te s turskim ministrima energetike i prirodnih resursa i rada i socijalne skrbi.

ZAGREB - Ured Svjetske banke u Zagrebu organizira seminar na kojem će biti predstavljeno novo redovno ekonomsko izvješće Svjetske banke "World Bank EU8+2 Regular Economic Report" za siječanj 2007. godine. Ovo će se izvješće objavljivati tri puta godišnje, a pratit će makroekonomski i reformski napredak u zemljama članicama EU, kao i u Hrvatskoj, kao zemlji kandidatu za punopravno članstvo. (10,00 sati, Ured Svjetske banke, Trg J. F. Kennedyja 6b)

ZAGREB - Nakon redovitih izbora za tijela komorskog sustava u mandatnom razdoblju od 2006. do 2010. godine, Skupština Hrvatske obrtničke komore (HOK) održat će konstituirajuću sjednicu, na kojoj će biti razriješena dosadašnja i imenovana nova tijela HOK-a, odnosno predsjednik, potpredsjednici, Upravni odbor te Nadzorni odbor. (11,00 sati, Matica hrvatskih obrtnika, Ilica 49)

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Zagrebu su u prosincu lani u odnosu na studeni u prosjeku bile niže za 0,1 posto, dok su u odnosu na prosinac 2005. u prosjeku povećane za 4,4 posto, podaci su Odjela za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje. U cijeloj prošloj godini, cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima prosječno su povećane za 3,8 posto prema godini prije. Proizvođačke su cijene u zagrebačkoj prerađivačkoj industriji na godišnjoj razini, u prosincu 2006. prema istom mjesecu godine prije, prosječno porasle za 3,9 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom, za 6,8 posto.

ZAGREB - Zagreb bilježi značajan rast turističkog prometa - tijekom prošle godine glavni hrvatski grad posjetilo je 9,9 posto više turista nego 2005., a broj registriranih noćenja povećan je za 9 posto. U Zagrebu je tijekom prošle godine registrirano 603,8 tisuća turističkih dolazaka i 1,01 milijun turističkih noćenja, objavio je Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog zavoda za prostorno uređenje. Prosječno su turisti u gradu Zagrebu po dolasku ostvarili 1,7 noćenja. U strukturi noćenja, 71 posto ostvarili su gosti iz inozemstva, a 29 posto domaći turisti.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙