FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 24. siječnja

ZAGREB, 24. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 24. siječnja.
ZAGREB, 24. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 24. siječnja.

ZAGREB - Predstavljanje programa izdavanja komercijalnih zapisa tvrtke Rijeka promet, d.o.o., prvog gradskog poduzeće u Hrvatskoj koje izdaje komercijalne zapise. Agent i dealer izdanja je Privredna banka Zagreb. Predstavljanje prve tranše komercijalnih zapisa Rijeka prometa u nominalnom iznosu od 40 milijuna kuna u sklopu je Programa izdavanja komercijalnih zapisa ukupnog iznosa 100 milijuna kuna. Tim će se sredstvima financirati izgradnja novih riječkih prometnica i garažnih objekata. Rijeka promet je u stopostotnom vlasništvu Grada Rijeke, a tvrtka se bavi održavanjem 250 kilometara gradskih prometnica i javnoprometnih površina te upravljanjem javnim parkiralištima i garažno-parkirnim objektima kapaciteta 3.880 parkirnih mjesta. (11,00 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Predstavnici osiguravajućeg društva Cosmopolitan Life na konferenciji za novinare predstavit će najnovije rezultate Vienna Insurance Groupe i Cosmopolitan Life-a te program Whole Life Best of Trend - spoja životnog osiguranja i ulaganja na svjetskim burzama (11,00 sati, Hotel Astoria, Petrinjska 71).

ZAGREB - Institut za javne financije predstavit će knjigu "Carinski sustav: carinski postupci i postupanja sa stranom i domaćom robom" autorice Tonke Jokić (12,00 sati, HND, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Prema podacima o isplatama plaća koje je obradila i objavila Financijska agencija (FINA), u studenom 2006. godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po radniku u Hrvatskoj iznosila je 4.451 kunu. Po podacima Fine, ta je prosječna neto plaća u odnosu na prethodni mjesec nominalno porasla za 1,6 posto, a realno za 1,0 posto. Pritom je prosječna neto plaća u studenom prošle godine u privatnom sektoru isplaćena u visini od 4.092 kune, a u državnom sektoru u prosječnom iznosu od 4.997 kuna.

ZAGREB - Nastavljaju se pozitivna kretanja građevinske djelatnosti u Hrvatskoj, pa je tako studeni 2006. godine bio šesnaesti mjesec uzastopce kako se bilježi rast građevinskih radova, uslijed daljnjeg jačanja investicijske aktivnosti. Stopa rasta fizičkog obujma građevinskih radova u studenom je na godišnjoj razini, u usporedbi s istim mjesecom godine prije, iznosila 7,3 posto. Istodobno, po podacima Državnog zavoda za statistiku, građevinski radovi u Hrvatskoj u razdoblju od siječnja do studenoga 2006. veći su za 9,9 posto u usporedbi s radovima u istom razdoblju 2005.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙