FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS i HSLS načelno zajednički na izbore, usuglašavaju stranačke programe

ZAGREB, 23. siječnja 2007. (Hina) - HSS i HSLS načelno su utvrdili stav o zajedničkom izlasku na izbore i dogovoreno je da se u roku 60 dana definira zajednički nastup po pojedinim izbornim jedinicama, izvijestio je danas predsjednik HSS-a Josip Friščić na konferenciji za novinare.
ZAGREB, 23. siječnja 2007. (Hina) - HSS i HSLS načelno su utvrdili stav o zajedničkom izlasku na izbore i dogovoreno je da se u roku 60 dana definira zajednički nastup po pojedinim izbornim jedinicama, izvijestio je danas predsjednik HSS-a Josip Friščić na konferenciji za novinare.

Dodao je da međustranačka povjerenstva usklađuju stranačke programe i nakon 31. siječnja prezentirat će ih javnosti.

Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić potvrdila je da su usuglasili dva zakonska prijedloga - HSS-ov zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno ukidanje odredbe "nula promila", osim za profesionalne i mlade vozače, te HSLS-ov zakona o radu koji se odnosi na reguliranje rada nedjeljom kolektivnim ugovorom, te sankcioniranje rada na crno.

Friščić je u prilog ukidanja odredbe o "nula promila" naveo da su statistike pokazale da broj nesreća nije smanjen i da u Hrvatskoj postoji tradicija pijenja vina i da želi biti turistička zemlja.

Upitana o razgovoru s predsjednikom HSP-a Antom Đapićem, Adlešić je odgovorila da je bilo riječi o mogućoj suradnji u Slavonskom Brodu, ali ne i o zajedničkom izlasku na izbore. "Naš partner je HSS, no to ne znači da ne možemo razgovarati i s drugima", dodala je.

O mogućoj suradnji s drugim strankama Friščić je rekao da to ne žele otvarati dok ne usuglase programe s HSLS-om. S HSP-om nismo razgovarali o parlamentarnim izborima,a svakog novog partnera zajednički ćemo promovirati, dodao je.

Što se tiče zahtjeva za sigurnosnim provjerama čelnika udruga, Adlešić je kazala da se po njezinom mišljenju radi o preširokim ovlastima, jer se čini da skoro svaki činovnik može zatražiti sigurnosnu provjeru.

Friščić je najavio kako će zatražiti preispitivanje tko, kada i za koga može zatražiti sigurnosnu provjeru. Sigurno je da predstavnici udruga nisu podložni sigurnosnim provjerama, smatra Friščić.

Što se tiče afere koja je nastala s njezinim životopisom Adlešić je kazala kako je zanimljivo da se u jednom slučaju objave krivih podataka iz životopisa, koja je stajala godinama, tvrdilo da se radi o tiskarskoj pogrešci, a u njezinom slučaju da se radi o prikrivanju. O mogućnosti da je netko iz njezine stranke dao krive podatke Adlešić je rekla da će se o tome danas razgovarati na stranačkom Predsjedništvu, no da misli da je ona osobno odgovorna, jer nije provjeravala te podatke.

Na internetu je nedavno objavljeno kako Đurđa Adlešić nije upisala, a kamoli završila Pedagošku akademiju u Zagrebu, kako je stajalo o njezinu životopisu. Internet portal javno.hr objavio je da su to provjerili na zagrebačkoj akademiji, u čijoj arhivi nema podataka o tome da je predsjednica HSLS-a ikad upisala taj studij.

Do prije godine dana na službenoj stranici HSLS-a stajalo je kako je Đurđa Adlešić završila Pedagošku akademiju u Zagrebu, ali i Filozofski fakultet u Zagrebu. Nakon toga pisalo je kako je studirala na Filozofskom fakultetu i Pedagoškoj akademiji u Zagrebu, a danas stoji da je studirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Pedagoškoj akademiji u Banja Luci.

Na saborskoj službenoj stranici stoji samo kako je studirala komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Adlešić je pak izjavila da je u Banja Luci završila Pedagošku akademiju polažući razliku ispita s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙