FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 22. siječnja

ZAGREB, 21. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 22. siječnja.
ZAGREB, 21. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 22. siječnja.

ZAGREB - Na 2. konvenciji udruge Hrvatskih izvoznika koja se održava pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade bit će predstavljanja cjelovita Strategija "Hrvatska izvozna ofenziva" (HIO). Riječ je o prvoj hrvatskoj izvoznoj strategiji u povijesti Republike Hrvatske čiji je cilj povećanje ukupnog broja tvrtki izvoznika za 25 posto, odnosno sa sadašnjih oko 11 tisuća na 13.800 izvoznika, promjena strukture izvoza, povećanje konkurentnosti proizvodnje repromaterijala i komponenti za složene proizvode te osnivanje šest izvoznih klastera. Konvenciju će, kako je najavljeno, otvoriti hrvatski premijer Ivo Sanader, a strategiju HIO predstavit će ministar gospodarstva Branko Vukelić (9,30 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ILOK-Predstavljanje rezultata izrade vinogradarskog katastra koja je počela krajem 2003. Vinogradarski katastar je evidencija svih vinogradarskih površina u Hrvatskoj. Predstavljanju će biti nazočan ministar poljoprivrede Petar Čobanković i ravnateljica Hrvatskog zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo Ljiljana Gašparec Skočić (9 sati Iločki podrumi).

ZAGREB - Ministarstvo financija Hrvatske i Ministarstvo za razvoj suradnje Kraljevine Nizozemske potpisat će Sporazum o darovnici u iznosu od 44.820 eura za projekt upravljanja ljudskim resursima. Sredstva darovnice koristit će se za projekt ulaganja u ljudske resurse kao nastavak uspješno provedenog projekta obuke djelatnika Ministarstva financija započetog u projektu Tehničke pomoći Svjetske banke još 2003. godine. Svrha darovnice je daljnje razvijanje strateških sposobnosti, vođenja i upravljanja nadzornog kadra i više uprave Ministarstva financija (13,00 sati, Ministrstvo financija, Katančićeva 5).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Veleposlanstvo Narodne Republike Kine organizatori su seminara pod nazivom "Kako poslovati s kineskim poslovnim partnerima". Cilj seminara je pružiti informaciju o zakonskoj regulativi i načinu poslovanja kineskih tvrtki u međunarodnom okruženju (14,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Generalni konzulat Hrvatske u New Yorku organizatori su seminara "Kako poslovati s UN-om". Cilj seminara je informirati hrvatske tvrtke o mogućnostima isporuke roba i pružanja usluga namijenjenih njihovim mirovnim misijama na terenu (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Neto imovina četiriju obveznih mirovinskih fondova (OMF) u Hrvatskoj na kraju 2006. godine iznosila je više od 15,9 milijardi kuna, dok je imovina šest otvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova (ODMF) bila veća od 397,3 milijuna kuna, podaci su Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA). Doda li se tome nešto više od 60,3 milijuna kuna neto imovine deset zatvorenih DMF-ova, ukupna imovina svih mirovinskih fondova u Hrvatskoj na kraju 2006. godine iznosila je više od 16,3 milijardi kuna. Usporedbe radi, na kraju 2005. godine ukupna je imovina svim mirovinskih fondova bila oko 12 milijardi kuna - OMF-ova 11,7 milijardi kuna, ODMF-ova 206,2 milijuna kuna, a zatvorenih DMF-ova 21,5 milijuna kuna.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙