FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mediji - Stoiber u ponedjeljak podnosi ostavku

BERLIN, 13. siječnja 2007. (Hina) - Dugogodišnji bavarski premijer i predsjednik Kršćansko demokratske unije (CSU) Edmund Stoiber mogao bi, kako u subotu javljaju njemački mediji, u ponedjeljak podnijeti ostavku.
BERLIN, 13. siječnja 2007. (Hina) - Dugogodišnji bavarski premijer i predsjednik Kršćansko demokratske unije (CSU) Edmund Stoiber mogao bi, kako u subotu javljaju njemački mediji, u ponedjeljak podnijeti ostavku.

Prema infomacijama kojima raspolaže nekoliko medija, među kojima i dnevnici "Sueddeutsche Zeitung", "Berliner Zeitung" i tjednik "Focus", Stoiber bi uskoro mogao podnijeti ostavku kao reakciju na višetjednu unutarstranačku raspravu o njegovom stilu vođenja stranke i Bavarske.

Kako piše "Focus" u svom internetskom izdanju, Stoiber bi već na sjednici predsjedništva CSU-a u ponedjeljak mogao objaviti odluku da se neće kandidirati na mjesto premijera na lokalnim izborima za dvije godine.

"Stoiber će to učiniti zbog bojazni da bi na glasovanju o stranačkom kandidatu za premijera mogao doživjeti težak poraz", navodi ""Focus" pozivajući se na izvore u CSU-u.

Kao moguće kandidate za budućeg bavarskog premijera i predsjednika CSU-a mediji spominju sadašnje bavarske ministre unutarnjih poslova Guenthera Becksteina i gospodarstva Erwina Hubera.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednica Kršćansko demokratske unije (CDU) s kojom CSU tvori Uniju CDU/CSU, izjavila je da je u interesu demokršćana da "obje stranke u Uniji budu stabilne". Ona je istodobno naglasila da "rado surađuje sa Stoiberom i da će to i u budućnosti rado činiti".

Unijin partner u koalicijskoj vladi Angele Merkel, Socijaldemokratska stranka Njemačke (SPD) Stoibera naprotiv vidi kao "pojačanu opasnost po stabilnost koalicije".

"Nesigurni partneri poput Stoibera ne pridonose stabilnosti koalicije", izjavio je u razgovoru za "Der Spiegel" predsjednik SPD-a Kurt Beck.

Previranja u CSU-u počela su sredinom prosinca kada je afera oko navodnog prisluškivanja Stoiberove interne kritičarke i članice predsjedništva CSU-a Gabriele Pauli dovela do sve glasnijih kritika Stoiberovog stila vođenja stranke.

Stoiber je s 13 godina provedenih na čelu Bavarske premijer s najdužim stažom na čelu neke njemačke savezne pokrajine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙