FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 11. siječnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 11. siječnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

SYDNEY - U sydneyskom zoološkom vrtu Taronga sretno je završila priča o jednom pingvinu nazvanom Munroe, dostojna filma Happy Feet: Ples malog pingvina, koji bi uskoro mogao zasnovati obitelj sa čak dvije "supruge". Pingvin Munroe, pripadnik rijetke vrste debelokljunih pingvina, nađen je iscrpljen i bez daha na jednoj plaži sjeverno od Sydneya nakon što je prošlog studenog preplivao 2000 kilometara od svoje "domovine" Novog Zelanda. Munroea, koji se već uhranio i vratio snagu, u odgovarajućem će trenutku predstaviti dvjema ženkama njegove vrste koje se već nalaze u zoološkom vrtu, Chalky i Milford. Time će početi i prvi program reprodukcije debelokljunih pingvina koji su klasificirani kao osjetljiva vrsta kojoj prijete uništenje staništa. Susret Munroea, Chalky i Milford predviđen je za lipanj kada počinje ljubavna sezona debelokljunih pingvina.

PUEBLA - Šestogodišnja Meksikanka odvojena je od ljudi koje je smatrala svojim roditeljima, a koji su je ustvari oteli 2002. jer nisu mogli imati djece, priopćila je u srijedu policija u meksičkom gradu Puebli. Muškarac i žena su uhićeni i optuženi za otmicu djeteta. Brigu o djevojčici preuzeli su psiholozi koji su je smjestili u dom za siročad, jer njezina prava majka služi zatvorsku kaznu u trajanju od 27 godina zbog ubojstva svog sina. Lažni otac priznao je da je neplodan, a oboje su priznali da su odlučili "oteti malenu dok je imala dvije godine i odgajati je kao svoju kći", izjavio je ravnatelj pravosudne policije. Djevojčica je u zadnje četiri godine živjela u kući u siromašnoj četvrti Pueble. Kako tvrde susjedi, "poočim i pomajka" brinuli su se za nju i kupovali joj sve što joj je trebalo.

LOS ANGELES - Veliki filmski studio priprema adaptaciju kazališne predstave "Mamma Mia" s pjesmama švedske pop skupine Abba koja je postigla uspjeh na pozornicama diljem svijeta, piše specijalizirani časopis u Hollywoodu. Universal Pictures trenutačno pregovara s britanskim redateljem Phyllidom Lloydom koji je 1999. u Londonu režirao "Mammu Miju" da preuzme režiju filmske inačice, piše Hollywood Reporter. "Mamma Mia" je priča o djevojci koja se sprema za vjenčanje i kreće u potragu za svojim ocem. U filmu će se čuti 22 pjesme Abbe, pop skupine koja je svjetsku slavu stekla 1970-ih, među kojima "Dancing Queen", "Take a Chance on Me" i "The Winner Takes It All".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙