FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 12. prosinca 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 12. prosinca 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

NEW YORK - Od saonica Djeda Božićnjaka do stolova Amerikanaca - čini se da je ovo opasan Božić za sobove koji su se sada našli na jelovniku restorana brze hrane na periferiji Chicaga i to po cijeni od osam i po dolara po jednom hot dogu. Mesu tradicionalnih pomoćnika Djeda Božićnjaka dodano je manje plemenito svinjsko meso jer je sobovina pomalo suho, pa čak i gumasto, meso. "Ako malo razmislimo, meso je meso, a jedina je razlika u prilogu", uvjerava Fred Markoff, vlasnik fast food restauranta Fredhots and Fires. Markoff izgleda da slijepo vjeruje u tu filozofiju s obzirom da se na njegovim jelovnicima nalaze dimljene kobasice od krokodila u umaku od svinjetine i bizon sa zeljem u sirupu od šipka.

MEMPHIS - Elizabeth "Lizzie" Bolden, priznata kao najstarija osoba na svijetu, umrla je u ponedjeljak u 116 godini u rehabilitacijskom centru u Memphisu, priopćila je upraviteljica toga centra. Bolden je rođena 15. kolovoza 1890. i priznata je u Guinnessov svjetski rekord kao najstarija osoba na svijetu u kolovozu ove godine nakon smrti Marie Esther de Capoville koja je također imala 116 godina. Bolden je 2004. doživjela moždani udar i nakon toga je vrlo malo govorila, te je većinu vremena spavala, doznaje se od njezine obitelji. Emiliano Mercado del Toro, 115-godišnji Portorikanac, nakon smrti Elizabeth Bolden ponio je titulu najstarije osobe na svijetu, kaže Guinnesov istraživač Robert Young.

HONG KONG - Hong Kong bi mogao dobiti svoju prvu džamiju samo za žene do iduće godine i to će vjerojatno biti jedina azijska "ženska" džamija izvan Kine, objavili su mediji. Džamija će koštati oko 500.000 hongkonških dolara (64.000 američkih dolara), a u njoj će se uglavnom moliti Indonežanke koje rade u Hong Kongu, piše South China Morning Post. "Nema dovoljno mjesta na kojima se mogu moliti muslimanke u Hong Kongu", rekla je predsjednica Indonezijskog kluba Titien Suprupti. "Neke se mole u vrtovima i na otvorenim mjestima i smatramo da to nije prikladno", dodala je ona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙