FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić čestitao Božić mitropolitu Jovanu i svima koji ga slave po julijanskom kalendaru

ZAGREB, 5. siječnja 2007. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je čestitku u povodu Božića gospodinu Jovanu, mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije, i svim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.
ZAGREB, 5. siječnja 2007. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je čestitku u povodu Božića gospodinu Jovanu, mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije, i svim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

"Božićnim pozdravom 'Hristos se rodi' upućujem u povodu proslave Božića po julijanskom kalendaru srdačnu čestitku Vama, svim episkopima, svećenicima i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj i želim svako dobro u novoj, 2007. godini!

Upućujući Vam najbolje želje, radujem se što to mogu učiniti s uvjerenjem da je protekla građanska godina bila godina napretka u dijalogu i suradnji između tijela javne vlasti i Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj.

Posebno želim istaknuti prepoznatljiv udjel što ga Srpska pravoslavna crkva daje u ekumenskom i međureligijskom dijalogu, u humanitarnom i kulturnom radu te u duhovnoj skrbi za svoje vjernike. Sve to uvelike pridonosi učvršćenju društvenoga mira i omogućuje najširu suradnju radi postizanja općega dobra. Vjerujem da će ustrajnost takva svjedočanstva u budućnosti donijeti još više dobra za vjernike Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj kao i za sve naše građane", stoji u čestitki predsjednika Mesića mitropolitu Jovanu.

Predsjednik Mesić također je uputio čestitku svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

"Svim kršćanskim vjernicima koji blagdan Božića slave po julijanskom kalendaru želim radostan i svakim dobrom ispunjen Božić!

Mir, sigurnost, solidarnost, blagostanje i druga dobra u velikoj su mjeri plod i vaše iskrene zauzetosti u promicanju najdubljih ljudskih vrijednosti u svakodnevnom životu našega društva. Nadam se da će proslava Božića u svima vama osnažiti odluku da se u svojim životnim sredinama još više posvetite izgradnji mira i zajedništva među svim ljudima dobre volje, kako bismo ustrajali u izgradnji općega dobra i željenoga napretka.

Uz najbolje božićne želje, svima također želim svako dobro u novoj, 2007. godini", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙