FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić na otvorenju Pevecova centra u Koprivnici

KOPRIVNICA, 20. prosinca 2006. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić nazočio je večeras svečanu otvorenju trgovačkog centra "Pevec" u Koprivnici, u koji je Pevecova grupa uložila više od 200 milijuna kuna i zaposlila oko 200 djelatnika.
KOPRIVNICA, 20. prosinca 2006. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić nazočio je večeras svečanu otvorenju trgovačkog centra "Pevec" u Koprivnici, u koji je Pevecova grupa uložila više od 200 milijuna kuna i zaposlila oko 200 djelatnika.

Prodajni centar rezanjem vrpce otvorio je voditelj koprivničkog "Peveca" Dražen Kuštelega.

Predsjednik Mesić je izrazio zadovoljstvo što je na otvorenju jednog od najvećih hrvatskih prodajnih centara, dodavši kako je važno i da je u "hrvatskim rukama". Ako je u hrvatskim rukama prodaja, onda to sutra mora biti i proizvodnja. Zauzimam se i za to da se u našim trgovačkim centrima prodaje domaća roba i da ne budemo samo izvozno usmjerena zemlja, rekao je Mesić i čestitao obitelji Pevec na razvoju centara iz Pevecove grupacije.

Kad sam odlučivao hoću li ovdje doći ili ne, najvažnije mi je bilo koliko je novih radnih mjesta, a za 200 radnih mjesta ići ću u svaki dio države, poručio je predsjednik Mesić.

Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić rekao je da mu je posebno drago što nazoči otvorenju Pevecova prodajnog centra u Koprivnici jer su 43 nova radnika dobila ugovore na neodređeno vrijeme. Dodao je kako se nada da će Pevecova grupa održati obećanje i u Koprivnici izgraditi pogon s novih stotinu radnika.

Također je pozvao predsjednika Mesića da se zauzme za sve radnike prodajnih lanaca i trgovina kako bi im se omogućio dostojan doček Božića. Bilo bi dobro da predsjednik Mesić upozori poslodavce kako se na Badnjak, u nedjelju, u svim trgovinama u Hrvatskoj radi do 12 sati, izjavio je Mršić, što su okupljeni radnici i građani popratili pljeskom.

U prodajnom centru od 26 tisuća četvornih metara na dvjema etažama radi oko 200 djelatnika, od kojih polovica novih, kupcima se nudi 70-ak tisuća raznih proizvoda, uglavnom domaćih proizvođača. U njegovu gradnju i nabavu robe uloženo je više od 200 milijuna kuna.

Pevecova grupa je u prošle tri godine u razvoj i gradnju novih centara te vlastit prijevoznički sustav uložila oko 600 milijuna kuna i zaposlila novih 1100 radnika. Izgrađena su četiri nova prodajna centra, u Zagrebu, Puli, Rijeci i Koprivnici, na ukupno 110 tisuća četvornih metara prodajnog prostora.

Kako je rekao vlasnik Pevec grupe Zdravko Pevec, osnovana su poduzeća u BiH, Makedoniji i Srbiji, a u idućoj godini bit će izgrađen još po jedan prodajni centar u BiH i Srbiji.

Predsjednik Mesić je posjetio i gradilište buduće gimnazije u Koprivnici, koja se gradi po modelu javno-privatnog partnerstva te poslovnu zonu "Dravsku".

(Hina) xikop yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙