FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plan za restrukturiranje Airbusa bit će objavljen početkom veljače - sindikati

PARIZ, 4. siječnja 2007. (Hina/AFP) - Izvršni direktor Airbusa Louis Gallois objavit će svoj plan za restrukturiranje te posrnule zrakoplovne grupe početkom veljače, tvrde izvori u sindikatima.
PARIZ, 4. siječnja 2007. (Hina/AFP) - Izvršni direktor Airbusa Louis Gallois objavit će svoj plan za restrukturiranje te posrnule zrakoplovne grupe početkom veljače, tvrde izvori u sindikatima.

Ulagači, dobavljači i zaposlenici željno iščekuju plan nazvan "Power 8" jer se očekuje da će rezultirati opsežnom reorganizacijom proizvodnje u Airbusu.

Gallois je u srijedu posjetio dva Airbusova pogona u Nantesu i Saint Nazaireu, kazavši tom prilikom sindikalnim dužnosnicima da će detalji plana biti objavljeni "početkom veljače", prenio je novinarima predstavnik sindikata Force Ouvriere Yvonnik Dreno.

Airbus je u listopadu najavio da će izraditi planove za restrukturiranje svojih 16 proizvodnih pogona u Europi kako bi stvorio uvjete za kresanje godišnjih troškova za 2,0 milijardi eura od 2010.

Plan bi trebao obuhvatiti smanjenje broja radnih mjesta, jačanje pritiska na dobavljače i učestaliju dodjelu poslova podizvođačima (tzv outsourcing).

Kompanija je bila prisiljena najaviti takav plan zbog opetovanih problema pri proizvodnji novog superjumbo putničkog zrakoplova A380.

Naime, isporuka novog zrakoplova kasni dvije godine, što za sobom povlači prekoračenje proračuna, nezadovoljne klijente i potrebu za gotovinom kako bi se financirao razvoj drugih tipova mlaznih putničkih zrakoplova, u prvom redu modela srednje veličine A350.

Tajnik sindikata CFDT u tvornici u Nantesu Christian Brizais istaknuo je da je izvršni direktor kompanije tijekom posjeta skicirao glavne probleme s kojima se Airbus suočava.

"Louis Gallois kazao je da su tri glavna problema s kojima se Airbus suočava superjumbo A380, slabi dolar i činjenica da je vodeću poziciju na tržištu preuzeo Boeing".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙