FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klarić: Glas za nas je glas protiv njih

ZAGREB, 3. siječnja 2007. (Hina) - Udružena ljevica izići će na parlamentarne izbore pod geslom "Glas za nas je glas protiv njih", a kandidat za premijera im je predsjednik Akcije socijaldemokrata Hrvatske Zlatko Klarić.
ZAGREB, 3. siječnja 2007. (Hina) - Udružena ljevica izići će na parlamentarne izbore pod geslom "Glas za nas je glas protiv njih", a kandidat za premijera im je predsjednik Akcije socijaldemokrata Hrvatske Zlatko Klarić.

Na današnjoj konferenciji za novinare Klarić je rekao da su predizborni slogan "Glas za nas je glas protiv njih" odabrali jer u predizbornoj kampanji svaki kandidat za premijera ističe da je "glas za njega i glas za njegovu stranku".

Po Klarićevim riječima, "glas za te ljude bio bi ujedno i glas za one koji su sudjelovali u sramotnoj pretvorbi i privatizaciji te da je glas za te ljude ujedno i glas za nepotizam i sukob interesa". Zamjerio je kandidatima za premijera, spomenuvši pritom Radimira Čaćića i Ivicu Račana, na angažiranju stranih marketinških stručnjaka za izbornu promidžbu.

Dok su bili u oporbi, govorili su da mogu srediti situaciju, a kada su došli na vlast, nisu učinili ništa, ocijenio je Klarić

Po njegovim riječima, ljudi iz Udružene ljevice nikada nisu sudjelovali u pretvorbi i pljački hrvatskih građana, već su naprotiv upozoravali na to.

Kao kandidat za premijera Klarić je rekao da će se zalagati, među ostalim, za izmjene Zakona o radu, kako se radnika ne bi moglo otpustiti bez obrazloženja te izbornog zakona kojim bi se osigurao neposredni izbor premijera kao i za povrat duga kako tzv. "starim" tako i "novim" umirovljenicima. Također je rekao da će se zalagati za oduzimanje protuzakonito stečene imovine tajkunima od koje bi se ustrojio zaseban fond.

Predsjednik ASH Zlatko Klarić rekao je da bi se Udruženoj ljevici, koju sada čini šest stranaka, idući tjedan trebale pridružiti još dvije. Dodao je da će kada se osnuju nove lijeve stranke, primjerice ona bivšeg SDP-ova saborskog zastupnika Ivana Ninića, razgovarati i s njima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙