FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: otvoren poduzetnički inkubator

ŠIBENIK, 7. prosinca 2006. (Hina) - U Šibeniku je danas otvoren Poduzetnički inkubator (PIN), smješten u bivšoj vojarni Kosa u gradskom predjelu Mandalina.
ŠIBENIK, 7. prosinca 2006. (Hina) - U Šibeniku je danas otvoren Poduzetnički inkubator (PIN), smješten u bivšoj vojarni Kosa u gradskom predjelu Mandalina.

Delegacija Europske komisije, slovenska Regionalna razvojna agencija Mura i tamošnji Poduzetnički inkubator zajedno su za infrastrukturu i opremu izdvojili 400.000 eura, šibenska gradska uprava je izdvojila 2,5 milijuna kuna proračunskih sredstava, a ulaganjima je prethodila odluka hrvatske Vlade koja je objekt dala u vlasništvo lokalnoj samoupravi.

Pomoćnik ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Ivan Bračić na otvaranju je rekao da je riječ o projektu koji je u skladu s vladinom politikom razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Založio se da u inkubator uđu one djelatnosti koje stvaraju najviše dodane vrijednosti i koje se temelje na znanju.

Gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić i šibensko-kninski župan Goran Pauk rekli su da bi PIN trebao omogućiti brži gospodarski razvoj Šibenika i županije.

PIN je baza za poduzetnike, koji kada osnaže, svoje poslovanje mogu preseliti u poduzetničku zonu Podi, rekla je gradonačelnica Klarić.

U poduzetničkom inkubatoru je uređeno dvanaest poslovnih prostora, od toga šest za proizvodne, a ostalo za uslužne djelatnosti, rekao je Jakov Terzanović, direktor poduzeća Podi - Ražine, koje je nositelj projekta otvaranja PIN-a Šibenik.

Na prvom natječaju izabrano je šest poduzetnika koji će se useliti u PIN, a drugi natječaj bit će raspisan u 2007. godini, dodao je.

Realizacija projekta PIN-a Šibenik počela je prije 18 mjeseci, kada je Gradsko poglavarstvo donijelo odluku da bivšu vojarnu Kosa, koju je Vlada RH dala u vlasništvo lokalnoj samoupravi, prenamjeni za potrebe poduzetničkog inkubatora.

Projekt uređenja zgrada bivše vojarne Kosa izradila je Izgradnja projekt iz Šibenika, a radove su izveli Miab i RAN iz Šibenika te Cetina iz Sinja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙